نوار وال مش یکی از مهمترین قطعات وال مش است که برای مهار لرزهای دیوارهای غیرسازهای به کار میرود. اجرای وال پست و نگهدارنده دیوار برای تقویت دیوارهای غیرسازهای الزامی است. اما وال پستهای قدیمی دارای محدودیتها و معایب فراوانی هستند. از این رو از روش مدرن وال مش برای مهار لرزهای دیوارها بهره میبرند. در این روش از توری وال مش بهره میبرند که دارای انواع مختلفی است.
قیمت این توری تأثیر زیادی بر قیمت تمام شده نگهدارنده دیوار دارد. بنابراین لازم است قبل از خرید توری وال مش در مورد قیمت آن بیشتر بدانید. در این مقاله از سایت نوین وال مش میخواهیم نوار وال مش، انواع آن و کاربردهای آن را به صورت کامل توضیح دهیم.
نوار وال مش چیست؟
نوار وال مش یک نوع توری از جنس الیاف شیشهای یا فیبر کربن است که دارای شبکهای از اشکال هندسی مربعی میباشد. این نوع توری دارای جنس بسیار مقاوم و مستحکمی بوده و شبکهای از الیاف را تشکیل میدهد. این توری به صورت نواری و راه راه در فواصل تعیین شده یا به صورت سرتاسری بر روی دیوار نصب میشود. به نوار وال مش، توری فایبرگلاس یا مش فایبرگلاس نیز میگویند.
نوار وال مش در بستری از پلاستر سیمانی یا گچی بر روی دیوار قرار میگیرد. سپس با استفاده از چسب اپوکسی وال مش، قطعات دیگر نگهدارنده همانند نبشیهای منقطع، نصب خواهد شد. توری وال مش از فروریختن، تخریب و ریزش دیوارهای پیرامونی و غیرسازهای ساختمان جلوگیری میکند. درنتیجه زمانی که نیروی خارجی به دیوار وارد میشود میتواند یکپارچگی خود را حفظ نماید. توری فایبرگلاس جهت جلوگیری از ترک خوردن دیوار نیز مفید است.
کاربردهای نوار وال مش در وال پست مش
اصلیترین کاربرد نوار وال مش در وال پست مش، نگهداشتن دیوار به صورت محکم در جای خود است. پیمانکار اجرای وال مش، توری را به صورت نواری یا سرتاسری به دیوار به صورت محکم وصل میکند. در نتیجه تمامی مصالح و اجزای دیوار در هنگام وارد شدن نیرو به صورت محکم در جای خود باقی میمانند.
نقش اصلی توری فایبرگلاس در وال مش، ثابت نگه داشتن دیوار در هنگام وارد شدن نیروی مخرب به آن است. البته از نوار وال مش برای امور دیگری همچون ساخت کناف، محکمسازی گچ دیوار و… نیز بهره میبرند. در واقع این توری مانع از ترک خوردن کچ و سیمان در محیطهای ناپایدار میشود.
اهمیت مهار لرزهای دیوارهای سازه با نوار وال مش
اجرای وال پست یا نگهدارنده دیوار برای افزایش مقاومت و مستحکمسازی دیوارها لازم است. بهترین روش برای این کار نیز اجرای وال مش با نوار وال مش است. زلزله سال ۹۶ استان کرمانشاه به همگان ثابت کرد که تنها مقاومت سازه در ساختمان برای پیشگیری از بروز حوادث ناگوار کافی نیست. بلکه دیوارهای پیرامونی و دیوارهای غیرسازهای نیز باید مقاومسازی شوند. زیرا بیشتر خسارات مالی و جانی ناشی از زلزله به دلیل این ایمن نبود این دیوارها رخ میدهند.
وال مش در آییننامه ۲۸۰۰ + ضوابط وال مش: کاملاً مورد تأیید سازمان نظام مهندسی کشور میباشد. بنابراین استفاده از توری وال مش به عنوان نگهدارنده دیوار یک روش اصولی، استاندارد، کاملاً مدرن و کارآمد است. با توجه به مزایای وال مش، بیشتر صاحبان پروژههای ساختمانی مایل به حذف وال پست قدیمی و جایگزین کردن آن با روش جدید هستند. مسلماً معایب وال مش نسبت به روشهای قدیمی بسیار کمتر و ناچیزتر است.
مزایا نوار وال مش کدامند؟
حال که نوار وال مش جهت مهار لرزهای دیوارها پیشنهاد میشود، بد نیست در مورد مزایای آن نیز بیشتر بدانید. در این بخش مهمترین مزایای استفاده از توری وال مش را ذکر خواهیم کرد.
- جلوگیری از حرکت خارج از صفحهای دیوارها
- قیمت ارزان و مقرون به صرفه
- وزن سبک و کم و عدم اضافه کردن وزن مرده به بار اصلی ساختمان
- سرعت اجرای آن بالا بوده و موجب طولانی شدن زمان اتمام پروژه نخواهد شد.
- در برابر عوامل شیمیایی، تغییرات دمایی، خوردگی، زنگ زدگی و… مقاوم است.
- مقاومت بالایی در برابر آتش سوزی دارد.
انواع نوار وال مش بر چه اساسی دستهبندی میشوند؟
انواع نوار وال مش بر اساس نوع جنس، ابعاد چشمه و میزان گرماژ به سه دسته اصلی تقسیم میشوند. هر کدام از این پارامترها خود دارای زیر مجموعههای دیگری هستند.
جنس
توریهای وال مش به صورت کلی دارای دو جنس فیبر کربن و الیاف شیشهای هستند. به الیاف شیشهای فایبرگلاس میگویند. خرید مش فایبرگلاس مقاوم به قلیا (AR-Glass) برای نصب و اجرای وال مش توصیه میشود. زیرا مقاومت، طول عمر، دوام و ماندگاری این نوع توری بینظیر است.
ابعاد چشمه
هر تولیدکننده وال مش توری آن را با سایز چشمه متفاوتی ارائه میدهد. هر چه سایز چشمه کوچکتر باشد، استحکام توری نیز بیشتر است. انواع سایز چشمه به صورت ۵/۲، ۳، ۴ و ۵ میلیمتر هستند.
گرماژ
هر چه سایز چشمهها کوچکتر باشد، گرماژ توری نیز بالاتر میرود. این گرماژها به صورت ۷۵ گرم، ۱۱۰ گرم، ۱۲۵ گرم، ۱۴۵ گرم و ۲۰۰ گرم هستند. امکان تولید توریهای فایبرگلاس در گرماژهای دیگر نیز به سفارش مشتری وجود دارد.
قیمت نوار وال مش در هر متر مربع چقدر است؟
قیمت نوار وال مش در هر متر مربع به عوامل و پارامترهای مختلفی بستگی دارد. به همین دلیل اصلاً نمیتوان قیمت ثابت و مشخصی برای انواع آنها در نظر گرفت. به صورت کلی قیمت خرید توری مش فیبر کربن از الیاف شیشهای (فایبرگلاس) ارزانتر است. زیرا توریهای فایبرگلاس کیفیت بالاتر و مقاومت بیشتری دارند.
گرماژ توری نیز در قیمت آن مؤثر است. توریهایی که گرماژ بالایی دارند، وزن بیشتری داشته و در نتیجه گرانتر هستند. هر چه کیفیت ساخت توری بالاتر باشد، قیمت آن نیز بالاتر میرود. به همین دلیل توریهای مقاوم در برابر قلیا گرانتر هستند.
خرید نوار وال مش از شرکت نوین وال مش
شرکت نوین وال مش ارائه دهنده باکیفیتترین نوار وال مش است که دارای تأییدیه رسمی مرکز تحقیقات راه و شهرسازی کشور میباشد. میتوانید جهت خرید وال مش و انواع قطعات و محصولات مربوط به آن به نوین وال مش اعتماد کنید. زیرا این مجموعه سالها در زمینه ارائه انواع محصولات وال مش تخصص و تجربه دارد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد قیمت وال مش و نحوه خرید آن تنها کافیست با کارشناسان فروش نوین وال مش در ارتباط باشید.
جمعبندی
در این مقاله از سایت نوی وال مش به معرفی کامل نوار وال مش، مزایا، کاربردها و قیمت آن در هر متر مربع پرداختیم. توری وال مش یکی از مهمترین و اصلیترین قطعات جهت اجرای این روش است. بنابراین خرید و اجرای آن جهت مهار لرزهای دیوارها الزامی میباشد.