مزایای وال مش

در ساختمان‌سازی جدید دیگر جایی برای متریال‌های قدیمی و روش‌های ساخت و ساز سنتی نیست. باید قبول کنیم که فناوری‌های جدید رشد و تکامل چشمگیری را وارد صنعت ساختمان‌سازی کرده‌اند. تمام این فناوری‌ها به ایمنی بالاتر، بهره وری بیشتر و کاهش هزینه‌ها منجر شده است.

ورود متریال‌های جدید در ساختمان‌سازی مزایا و معایب خاص خود را دارند اما قطعاً نسبت به روش‌های سنتی مقرون به صرفه‌تر و با کیفیت‌تر هستند. وال مش یکی از همین فناوری‌های نوین است که با استقبال زیادی در صنعت ساختمان‌سازی مواجه بوده است. این فناوری با هدف مهار لرزه‌ای دیواره‌های غیر سازه‌ای ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرد. مزایای وال مش با توجه به شرایط پروژه متفاوت است. در این مقاله سعی داریم تا این فناوری نوین را از جنبه‌های مختلف بررسی کنیم.

مزیت های وال مش در مهار دیوارهای غیر سازه ای

 

وال مش چیست؟

قبل از پرداختن به مزایای وال مش بهتر است با این فناوری آشنا شویم. در صنعت ساختمان‌سازی ایمنی، زمان، هزینه و بهره وری از درجه اهمیت بالایی برخوردار است از این رو همیشه فناوری‌های نوین و کارآمد توجه این صنعت را به خود جلب می‌کند. وال مش یک فناوری نوین است که برای مهار لرزه‌ای دیوار‌های غیر سازه‌ای ساختمان استفاده می‌شود. روش وال مش از لحاظ مزایا، روش اجرا، قیمت و کیفیت جایگزین روش‌های قدیمی مانند وال پست و میلگرد بستر شده است. این روش در پیوست ششم استاندارد ۲۸۰۰ معرفی شده است.

قطعات وال مش یا اجزای وال مش کامپوزیتی است که از یک پلاستر گچی یا سیمانی تشکیل شده است و با توری فایبر گلاس تقویت شده است. مقاطع فولادی که در سایر روش‌ها استفاده می‌شد در این روش حذف شده است. این مسأله باعث کاهش قیمت وال واش و کاهش سایر هزینه‌ها و افزایش سرعت اجرا شده است. در نتیجه بهره وری پروژه‌های ساختمانی افزایش پیدا می‌کند.

این روش به دلیل مزایای بیشماری که دارد به خوبی توانسته است جایگزین وال پست شود و با استقبال چشمگیری همراه شود.

سیستم وال مش مورد تأیید سازمان نظام مهندسی و آیین‌نامه ۲۸۰۰

یکی از مزایای وال واش برخورداری از استاندارد‌های مورد تأیید است. برای مهار دیوار‌های غیر سازه در پیوست ششم آیین‌نامه طراحی ساختمان‌ها در برابر زلزله (استاندارد ۲۸۰۰)، روش‌های مختلفی پیشنهاد شده است. که فناوری وال واش یک فناوری مورد تأیید استاندارد با استفاده از تکنولوژی FRCM می‌باشد.

هر شرکتی که در زمینه تولید وال مش فعالیت می‌کند باید بر روی تمام مراحل ساخت و متریال‌های مورد استفاده در ساخت آزمایش‌های لازم را انجام دهد. وقتی محصول نهایی تأییدیه استاندارد‌ها و آیین‌نامه‌های جاری کشور را دریافت کند در دسترس پروژه‌های ساختمان‌سازی قرار داده می‌شود.

مزایای وال مش در دیوارها

پایین بودن قیمت اجرای وال مش نسبت به سایر سیستم‌ها

از مزایای وال مش نسبت به اجرای وال پست کاهش ۳۰ تا ۵۰ درصدی هزینه‌ها است. کاهش هزینه در این سیستم به دلیل چند عامل زیر است:

  • در سیستم وال مش قیمت متریال‌ها و مصالح مصرفی از قبیل پلاستر پایه گچی یا سیمانی این سیستم‌ها، نوار‌های وال مش (مش فایبرگلاس)، چسب اپوکسی سازه‌ای و نبشی گالوانیزه پایین است. اما در سیستم وال پست قیمت متریال‌هایی مورد استفاده از قبیل نبشی، قوطی، ضد زنگ، مقطع H، ناودانی، میلگرد بستر، پلیت، بولت و چسب کاشت در بتن بالاتر است.
  • هزینه نصب وال مش پایین است. اجرای مش فایبرگلاس و لایه پلاستر در این سیستم ساده است و دستمزدی که بابت آن دریافت می‌شود کم است. اما در سیستم وال پست مراحل نصب پیچیده‌تر است و هزینه‌هایی که بابت نصب پلیت روی تیر و دال بتنی، ساخت قطعات با استفاده از مقاطع فولادی، اجرای لایه ضد زنگ روی قطعات و غیره دریافت می‌شود باعث افزایش دستمزد نهایی می‌شود.

سرعت اجرا و پیاده‌سازی بالای وال مش

یکی از مزایای وال مش در مقایسه با وال پست سرعت نصب و پیاده‌سازی این فناوری است. نصب و اجرای ساده‌ی وال مش به محبوبیت روزافزون آن در صنعت ساختمان کمک کرده است. مراحل اجرای پیچیده‌ وال پست عمده‌ترین دلیل حذف آن بوده است. چون نصاب باید زمان زیادی را صرف اجرای پلیت روی تیر و دال بتنی، جوشکاری، اجرا کردن لایه ضد زنگ روی قطعات و … می‌کرد.

این مراحل نیاز به تجهیزات و زمان زیادی برای اجرا داشت از این رو سیستم وال واش با حذف تمامی این مراحل کار ساختمان سازان را راحت کرده است. نیازی نیست بعد از خرید وال واش مهارت و دانش بالا برای نصب داشته باشید شما با یک آموزش ساده و یک اکیپ نیمه ماهر می‌توانید این سیستم را اجرا کنید.

حذف میلگرد بستر در سیستم وال مش

اگر دقت کنید در سیستم وال پست برای تقویت از میلگرد بستر استفاده شده است. اما یکی از مزایای وال مش حذف میلگرد بستر به عنوان عنصر تقویت‌کننده است. در این سیستم توری یا مش فایبرگلاس و پلاستر گچی با سیمانی به عنوان عنصر تقویت‌کننده استفاده شده است.

با به کار گرفتن این متریال دیوار به هنگام زمین لرزه دچار ترک خوردگی عمیق یا فرو ریختن نمی‌شود. وال مش باعث می‌شود تا اسکلت و فرم اصلی دیوار‌ها استحکام و قدرت بیشتری پیدا کنند.

وقتی این سیستم روی دیوار ساختمان‌ها اجرا شود باعث می‌شود تا نیرو‌های منتقله به دیوار‌ها توسط توری یا مش فایبرگلاس توزیع می‌شوند. از این رو دیوار دچار تخریب و آسیب نمی‌شود. با حذف کردن میلگرد بستر و جایگزین کردن با توری، دیوار مقاومت بالایی در برابر بار‌های عمودی و زلزله پیدا می‌کند. همچنین این سیستم روی کاهش هزینه‌های اجرایی تأثیر به سزایی دارد چون هم در زمان کمی انجام می‌شود و هم به تخصص نیاز ندارد. از طرفی به دلیل وزن پایین حمل و نقل و نگهداری آن آسان است.

وال مش، بهترین روش مهار لرزه‌ای دیوار‌ها

با توجه به تعدد مزایای وال مش نسبت به سایر سیستم‌ها این فناوری محبوبیت زیادی در صنعت ساختمان‌سازی و به منظور مهار لرزه‌ای دیوار‌ها کسب کرده است. از آنجا که شرایط پروژه‌های ساختمانی تفاوت‌های زیادی با هم دارند در نتیجه نمی‌توان یک سیستم مهار لرزه‌ای را برای همه‌ی آن‌ها پیاده کرد. در حال حاضر بسیاری از پروژه‌های بزرگ و انبوه‌سازی خرید وال مش را ترجیح می‌دهند چون استفاده‌کنندگان زیادی تجربه‌ی موفقی از این سیستم داشته‌اند.

مزایای وال مش در پروژه‌های مختلف ساختمانی به قدری زیاد بوده است که امروزه اولویت اصلی سازگان صنعت ساختمان برای مهار لرزه‌ای دیوار‌ها است.

انواع مزیت وال مش

حذف وال پست فلزی در ساختمان و جایگزینی با سیستم وال مش

در سیستم ساختمان‌سازی مدرن به دلیل تعدد مزایای وال مش این سیستم جایگزین مناسبی برای وال پست فلزی است. مهمترین دلیل جایگزینی این سیستم عبارتند از:

انعطاف‌پذیری بالا

وال مش انعطاف‌پذیری بالایی نسبت به وال پست دارد به این معنی که به خوبی با حرکات و تغییرات سازه قابلیت انطباق دارد. انطباق‌پذیری بالا مورد مهمی در مواجه با زلزله و حرکت دیوار‌ها است.

مقاومت بالا

در ساختار وال مش از مواد کامپوزیتی مانند سیمان مسطح، پارچه یا شبکه فولادی استفاده شده است از این رو در برابر نیرو‌های خارجی مخرب از مقاومت بالایی برخوردار است.

کاهش هزینه

قیمت وال مش مقرون به صرفه است و اجرال وال مش نسبت به وال پست مقرون به صرفه‌تر است. کاهش هزینه‌ها به دلیل حذف میلگرد‌ها و وادار‌های فلزی و هزینه‌های مرتبط با آن هاست.

نصب و اجرای آسان

نصب وال مش در مقایسه با وال پست به سادگی انجام می‌شود. برای نصب این سیستم نیازی به نیروی متخصص و مهارت نیست. در نتیجه درصد زیادی از هزینه‌های اجرای وال مش حذف می‌شوند.

دوام و طول عمر بیشتر

اگر از نظر ماندگاری وال مش و وال پست را مقایسه کنیم باید بگوییم که وال مش به تعمیرات و تعویض کمتری نیاز دارد و با گذشت زمان دچار فرسایش و آسیب نمی‌شود در نتیجه طول عمر بالاتری نسبت به سایر متریال‌ها دارد.

حذف وادار‌های قائم و تیرک‌های افقی در فناوری نوین وال مش

یکی دیگر از مزایای وال مش نسبت به وال پست حذف وادار‌های عمودی یا قائم و تیرک‌های افقی است. در واقع در این روش تمام عملیات مرتبط با این فرایند حذف شده‌اند و جای آن‌ها را توری یا مش فایبر گلاس گرفته است. مش فایبر گلاس روی دیوار نصب می‌شود و از مقاومت چشمگیری برخوردار است و استحکام نهایی دیوار را افزایش می‌دهد. بر روی توری پلاستر گچی یا سیمانی نصب می‌شود و به این صورت فرایند وال مش تمام می‌شود.

تمام این عناصر به سادگی و در کمترین زمان ممکن انجام می‌شوند. نصب وال مش روی سازه بتنی با هزینه اجرای پایینی انجام می‌شود از این رو همواره با افزایش تقاضای زیادی همراه است.

عدم نیاز به نیروی ماهر برای انجام وال مش

سیستم وال مش را خودتان انجام دهید شاید با فهمیدن اینکه یکی از مزایای وال مش پیاده‌سازی سریع آن بدون نیاز به مهارت است شگفت‌زده شوید. اما فرقی نمی‌کند که پروژه ساختمانی شما چگونه است چون با وال مش می‌توانید مقاومت دیوار‌ها در برابر لرزه را افزایش دهید. می‌توانید بعد از خرید وال مش آموزش نحوه نصب قطعات وال مش را ببینید تا کمی در مورد انجام مراحل مهارت پیدا کنید.

مزایای والمش

اجرای صحیح این روش باعث می‌شود در حین لغزش یا زلزله دیوار‌ها از موقعیت اصلی خود خارج نشوند و دچار فروریختگی و تخریب نشوند. در نتیجه اجرای وال مش می‌تواند خسارت‌های ناشی از زلزله و هزینه‌های صرف شده برای جبران خسارت را به طرز چشمگیری کاهش دهد.

سخن پایانی

وقتی یک فناوری نوین وارد صنعت ساختمان‌سازی می‌شود قطعاً مزایا و معایب آن توسط معماران بررسی می‌شود و ایمنی، کیفیت و، قیمت و میزان بهره وری آن با سایر روش‌ها مقایسه می‌شود. مزایای وال مش در مهار لرزه‌ای دیوار‌ها و‌کاهش هزینه‌ها مربوط به آن باعث شده تا محبوبیت زیادی در صنعت ساختمان کسب کند و جایگزین خوبی برای وال پست و روش‌های مشابه باشد.

 

مقالات مرتبط
طراحی و محاسبه وال مش

یکی از اصلی‌ترین ضوابط وال مش این است که باید طراحی و محاسبه آن طبق اصول و به صورت استاندارد انجام شود. نحوه طراحی وال مش بسیار مهم است. زیرا اگر این طراحی به صورت

ادامه »
وال پست الیافی چیست؟

وال پست الیافی یکی از متداول‌ترین و بهترین روش‌ها جهت مهار لرزه‌ای دیوار‌های غیرسازه‌ای است که از قبل ایمن نشده‌اند. وال پست نوین، وال پست FPR، وال پست مش و وال مش از نام‌های دیگر

ادامه »
نقشه‌های اجرایی وال مش

وال پست الیافی یا وال پست مدرن با استفاده از نقشه وال مش در ساختمان‌ها اجراء می‌شود. یکی از روش‌های مهار لرزه‌ای دیوار‌های غیرسازه‌ای استفاده از وال مش یا همان نگهدارنده دیوار با استفاده از

ادامه »
مشاوره وال مش