معایب وال پست

معایب وال پست در سال‌های اخیر جزء مواردی بوده‌اند که بسیار مورد توجه مهندسان و کارشناسان حوزه ساخت و ساز قرار گرفته‌اند. در واقع معایب این روش موجب ناامیدی بسیاری از فعالان حوزه ساخت و ساز از این روش مقاوم‌سازی ساختمان شد. زلزله سال ۱۳۹۶ استان کرمانشاه ثابت کرد که اگر وال پست به صورت حرفه‌ای و اصولی اجرا نشود، کاملاً ناکارآمد خواهد بود.

در واقع این روش معایب و کم و کاستی‌هایی دارد که چشم پوشی از آن‌ها ممکن نیست. به همین دلیل مهندسان و کارشناسان به فکر نصب و اجرای وال مش به عنوان جایگزینی برای وال پست فلزی ساختمان افتادند. در این مقاله از سایت نوین وال مش می‌خواهیم به صورت تخصصی معایب وال پست فلزی در ساختمان را بررسی نماییم.

چرا معایب وال پست (Wall Post) مهم هستند؟

شاید فکر کنید که اصلاً معایب وال پست چه اهمیتی دارند؟ چرا پرداختن به این موضوع تا این اندازه مهم است؟ معایب وال پست مهم هستند زیرا امنیت شهروندان مهم است. هدف از اجرای روش‌هایی همچون انواع وال پست، مقاوم‌سازی ساختمان در برابر حوادثی همچون زلزله می‌باشد. این روش‌ها باید بتوانند از خرابی ساختمان و به وجود آمدن خسارات جانی و مالی جلوگیری کنند.

معایب وال پست و وال مش

 

حال اگر وال پست‌ها به جای کم کردن خسارات باعث بیشتر شدن آن وند چه اتفاقی می‌افتد؟ مسلماً فاجعه به بار خواهد آمد. از این رو مهندسان و فعالان حوزه ساخت و ساز همواره به دنبال روش‌هایی جهت کاهش خسارات ناشی از حوادث ناگوار برای ساختمان هستند. اما متأسفانه گاهی خود روش‌های مقاوم‌سازی ساختمان مانند وال پست فلزی یکی از دلایل اصلی ایجاد خسارت می‌باشند.

آیا معایب وال پست موجب منسوخ شدن آن شده‌اند؟

وال پست سنتی ساختمان در صنعت ساختمان‌سازی و عمران امروزه دیگر جایی ندارد. دلیل آن نیز فقط و فقط معایب وال پست سنتی فلزی هستند. معایب این روش به اندازه‌ای بزرگ و قابل توجه هستد که چشم پوشی از آن‌ها را برای مهندسان غیرممکن کرده است.

در واقع معایب این روش می‌توانند تمامی مزایای آن را بی‌فایده کنند. از این رو فعالان این حوزه به فکر نصب وال مش و استفاده از آن به جای وال پست‌های فلزی افتادند. زیرا معایب وال مش در مقایسه با معایب وال پست بسیار ناچیز و کم اهمیت بوده و در کل برای مقاوم‌سازی ساختمان بیشتر توصیه می‌شود.

معایب وال پست بسیاری از صاحبان پروژه‌های ساختمانی را از استفاده از وال پست پشیمان می‌کنند. اما این بدین معنی نیست که مقاوم‌سازی نباید صورت گیرد. خوشبختانه با پیشرفت علم و تکنولوژی روش‌های متعدد و نوین زیادی جهت مقاوم‌سازی ساختمان در برابر نیرو‌های خارجی ابداع شده‌اند. وال مش یکی از این روش‌ها می‌باشد که توسط شرکت نوین وال مش تولید و اجراء می‌شود.

مهم‌ترین معایب وال پست (Wall Post) کدامند؟

احتمالاً تا این جای مقاله شما نیز کنجکاو شنیده‌اید که در مورد معایب وال پست بیشتر بدانید. البته ناگفته نماند که ذکر این معایب به منزله ناکارآمد بودن این روش به صورت صددرصد نیست. اما زمانی که شما تصمیم بر ساخت یک ساختمان دارید، هزینه و سرمایه زیادی در آن صرف خواهید کرد.

همچنین جان و مال ساکنان ساختمان نیز بیش از هر عامل دیگری اهمیت دارد. درنتیجه بهتر است قبل از اجرای هر روشی در پروژه ابتدا از معایب و محدودیت‌های آن باخبر شوید. زیرا این گونه می‌توانید تصمیم بهتر و مطمئن‌تری جهت اجرای هر روشی بر روی ساختمان خود بگیرید. در ادامه می‌خواهیم به معرفی بزرگترین معایب وال پست بپردازیم.

طراحی و اجرای پیچیده و تخصصی وال پست فلزی

یکی از معایب وال پست که نمی‌توان از آن چشم پوشی است، طراحی و اجرای بسیار پیچیده و چالش برانگیز آن می‌باشد. این روش حتماً باید توسط مهندسان و کارشناسان خبره و مجرب طراحی شود. در غیر این صورت وال پست کاملاً غیراصولی، ناکارآمد و بی‌فایده خواهد بود. مسلماً این روش به دلیل پیچیدگی خاصی که در اجرا دارد، احتمال اشتباه کردن در آن زیاد است.

انواع وال پست و مقایسه آنها

بنابراین بسیار پیش می‌آید که وال پست فلزی به صورت غیر اصولی طراحی و اجراء خواهد شد. برای اجرای این روش در اختیار داشتن نیروی کاملی از مهندسان و متخصصان الزامی است. در غیر این صورت نمی‌توان به وال پست فلزی جهت مقاوم‌سازی سازه اطمینان کرد. این درحالیست که نصب وال مش در اسکلت فلزی بسیار آسان بوده و فاقد این مشکلات است.

ضعیف بودن اتصالات از اصلی‌ترین معایب وال پست

ضعیف بودن اتصالات یکی دیگر از معایب وال پست است که به اجرای غیر اصولی آن باز می‌گردد. برای اتصال المان‌های مختلف وال پست به اسکلت فلزی سازه از جوشکاری استفاده می‌کنند. گاهی مواقع این جوشکاری به حدی غیرحرفه‌ای و غیر اصولی صورت می‌گیرد که خود به نقطه ضعف بزرگی برای سازه تبدیل می‌شود.

مثلاً گاهی مواقع المان‌ها تنها از طریق یک خال جوش ساده به میلگرد اصلی سازه متصل خواهند شد. این اتصال در صورت وارد شدن نیرو‌های قدرتمند خارجی به راحتی شکسته می‌شود.

همچنین در برخی مواقع در قسمت جوشکاری از ضد زنگ یا اسپری زینک بهره نمی‌برند. این بدین معنی است که قسمت جوش خورده در برابر رطوبت مقاوم نیست. در نتیجه احتمال زنگ زدگی و کاهش مقاومت آن به مرور زمان وجود خواهد داشت. خوشبختانه در وال مش اتصال با استفاده از چسب اپوکسی وال مش صورت می‌گیرند. درنتیجه امکان جدا شدن و یا زنگ زدگی مش فایبرگلاس در این روش وجود نخواهد داشت.

استفاده از متریال زیاد با وزن بالا در وال پست

یکی از بزرگترین معایب وال پست فلزی در ساختمان، استفاده از متریال با حجم و وزن بالا است. برای اجرای وال پست فلزی از میلگرد‌ها و مفتول‌های فولادی بهره می‌برند. این متریال‌ها باید در فواصل بسیار کمی در دیوار‌ها و بخش‌های مختلف سازه جایگذاری شوند. درنتیجه میزان استفاده از متریال به صورت قابل توجهی بالا می‌رود.

همچنین میزان قطعات وال پست فلزی ساختمان بسیار زیاد و متنوع هستند. در این در حالیست که قطعات وال مش بسیار کم و ساده بوده و دسترسی به آن‌ها آسان‌تر می‌باشد.

افزایش بار مرده ساختمان و خسارات ناشی از آن

اگر به لیست معایب وال پست بهتر بنگریم، افزایش بار مرده ساختمان بیشتر از همه به چشم می‌خورد. میلگرد‌ها و مفتول‌های به کار برده شده در وال پست فلزی از جنس فولاد هستند. همانطور که می‌دانید فولاد وزن بالایی دارد. در نتیجه وال پست به صورت قابل توجهی می‌تواند وزن وارده بر ساختمان و بار مرده آن را افزایش دهد.

وال پست و معایب ان

این بار مرده در هنگام بروز حادثه و ایجاد زلزله میزان خسارات را چندین برابر خواهد کرد. حتی ممکن است خسارات جزئی را به خسارات جدی و بزرگ تبدیل نماید. وال مش که در پلاستر سیمانیپلاستر گچی قرار می‌گیرد، هیچ بار اضافی را به ساختمان وارد نمی‌کند و کاملاً سبک است.

زمانبر بودن نصب و اجراء، از معایب وال پست

زمانبر بودن نصب و اجراء را می‌توان از دیگر معایب وال پست فلزی ساختمان دانست. طراحی، نصب و اجرای این روش پروسه‌ای کاملاً تخصصی و پیچیده است. تمامی میلگرد‌ها و وادار‌های افقی و عمودی باید به دقت طراحی و شده و با حوصله بالایی نصب شوند.

همچنین وصل کردن آن‌ها با استفاده از جوشکاری صورت می‌گیرد. مسلماً انجام دادن تمامی این کار‌ها به وقت و زمان زیادی نیاز دارد. درنتیجه زمان اجرای پروژه به صورت قالب توجهی طولانی می‌شود. خرید وال مش و نصب آن در مدت زمان بسیار کمی انجام شده و اصلاً باعث طولانی شدن پروسه ساخت و ساز نخواهد شد.

هزینه بالای اجرای وال پست فلزی در ساختمان

یکی از مهم‌ترین معایب وال پست که صرفه نظر کردن از آن به هیچ وجه امکان‌پذیر نیست، هزینه و قیمت آن می‌باشد. از طراحی حرفه‌ای گرفته تا نصب و اجرای تخصصی و زمانبر تا متریال‌های فولادی همگی هزینه بردار هستند. بنابراین اگر قصد اجرای این روش را در پروژه ساختمانی خود دارید بهتر است ابتدا هزینه‌ها را برآورده کرده و بودجه خود را تنظیم نمایید. زیرا ممکن است هزینه‌ها بیشتر از حد تصور شما شوند. قیمت وال مش در مقایسه با قیمت وال پست بسیار کمتر، مناسب‌تر و به صرفه‌تر است. بنابراین به بودجه گزاف و عظیمی برای اجرای آن نیاز پیدا نخواهید کرد.

عدم امکان اجرای وال پست برای ساختمان‌های قدیمی

یکی از معایب وال پست که ممکن است کمتر به آن توجه شود، عدم امکان اجرای آن برای ساختمان‌های قدیمی و ساخته شده است. البته این بدین معنی نیست که وال پست فلزی برای این ساختمان‌ها اصلاً قابل اجراء نیست. بلکه بدین معنی است که نصب و اجرای آن به خرابی‌ها و تعمیرات زیادی نیاز پیدا خواهد کرد. زیرا تمامی وادار‌های افقی و عمودی باید به میلگرد‌های اصلی سازه وصل شوند. در نتیجه تخریب باید در حجم بالایی صورت گیرد.

نوین وال مش، نصب و اجرای حرفه‌ای‌ترین وال مش در انواع سازه

معایب وال پست فلزی از اصلی‌ترین دلایل منسوخ شدن این روش جهت مقاوم‌سازی ساختمان هستند. با مقایسه وال مش و وال پست ساختمان می‌توان این نتیجه را گرفت که بهترین روش برای مقاوم‌سازی ساختمان، وال مش است. زیرا این روش بسیاری از معایب بزرگ و غیرقابل انکار وال پست را ندارد.

معایب مختلف وال پست

جهت نصب و اجرای وال مش در سازه بتنی و اسکلت‌های فلزی تنها کافیست با کارشناسان نوین وال مش تماس بگیرید. کارشناسان نوین وال مش پاسخگوی تمامی سؤالات متقاضیان عزیز در زمینه خرید وال مش، نصب و اجرای آن هستند.

جمع‌بندی

در این مقاله از سایت نوین وال مش به بررسی کامل معایب وال پست فلزی و سنتی در ساختمان پرداختیم. دریافتیم که معایب این روش می‌توانند بیش از مزایای آن بر ایمنی ساختمان مؤثر باشند. جهت جلوگیری از بروز معایب این روش در ساختمان حتماً از روش‌های جایگزین آن بهره ببرید.

مقالات مرتبط
وال پست الیافی چیست؟

وال پست الیافی یکی از متداول‌ترین و بهترین روش‌ها جهت مهار لرزه‌ای دیوار‌های غیرسازه‌ای است که از قبل ایمن نشده‌اند. وال پست نوین، وال پست FPR، وال پست مش و وال مش از نام‌های دیگر

ادامه »
وال پست چیست
وال پست چیست؟

وال پست یا نگهدارنده دیوار، روشی است که امروزه جهت مقاوم‌سازی بخش‌های غیرسازه‌ای ساختمان به کار می‌رود. ساختمان‌هایی که در مناطق جغرافیای زلزله خیز و بادخیز قرار گرفته‌اند، بیشتر در معرض تخریب قرار دارند. زلزله‌ای

ادامه »
معایب وال پست و وال مش
انواع وال پست (Wall Post)

انواع وال پست‌ها به عنوان محکم‌ترین و قابل اعتمادترین نگهدارنده‌ها برای انواع سازه‌های بتنی و فلزی شناخته می‌شوند. وال پست متشکل از دو کلمه Wall به معنی دیوار و Post به معنی نگهدارنده است. وال

ادامه »
میلگرد بستر در دیوار چینی

استفاده از میلگرد بستر در دیوار چینی امروزه در بسیاری از پروژه‌های ساختمانی دیده می‌شود. زمین لرزه جزء یکی از پرخسارت‌ترین حوادثی است که همواره در کشور ما رخ می‌دهد. درنتیجه مهندسان به فکر افزایش

ادامه »
مشاوره وال مش