قطعات وال مش

وال مش‌ها یکی از انواع وال پست‌ها هستند و یکی از جدیدترین انواع نگهدارنده محسوب می‌شوند. با استفاده از وال مش می‌توان دیواره‌های غیر سازه‌ای را کنترل کرد. وال مش‌ها از جمله فناوری‌های نوینی به شمار می‌روند که در دنیای امروزی در صنعت ساختمان مورد استقبال خیلی از افراد قرار گرفته‌اند.

منظور از وال مش چیست؟ برای خرید وال مش چگونه باید اقدام کنیم؟ مجموعه نوین وال مش در این مقاله قصد دارد علاوه بر پاسخ به تمامی سوالات شما اطلاعات دقیق و جزئی نیز درباره وال مش‌ها در اختیار شما قرار دهد پس برای دریافت اطلاعات بیشتر تا انتهای مقاله ما را با حضور گرمتان همراهی کنید.

منظور از وال مش چیست؟

یکی از انواع وال پست، وال مش است که برای افزایش مقاومت بخش‌های غیرسازه‌ای ساختمان‌ها نظیر دیوارها به کار برده می‌شود. این نوع وال مش از فایبرگلاس ساخته می‌شود و می‌تواند به صورت عمودی در دیوارها نصب شود. این محصولات یکی از مناسب‌ترین محصولات برای جایگزین وال پست‌های سنگین هستند؛ چرا که به آسانی مقاومت یک سازه را افزایش می‌دهند و هم مقرون به صرفه‌تر از وال پست‌ها هستند.

این محصولات یکی از بهترین روش‌ها برای ساختمان‌سازی هستند؛ چرا که خصوصیات عالی و مقاومت مکانیکی مناسبی دارند. یکی از کاربردهایی که این محصولات دارند، این است که برای افزایش مقاومت دیوارها به کار می‌روند.

نصب وال مش‌ها روی دیوارها اصلاً کار سختی نیست و به راحتی می‌توانید آن را در دیوار خود نصب کنید. برای این کار نخست شما باید یک سری نوارهای فایبرگلاس را روی دیوار خود قرار داده و سپس روی آن‌ها را با پلاستر سیمانی و یا گچی بپوشانید. وقتی که پلاستر گچی و سیمانی با فایبرگلاس در دیوار ترکیب می‌شوند، این ترکیب تاثیر زیادی بر روی افزایش مقاومت سازه خواهد گذاشت.

با توجه به مزایایی که وال مش‌ها دارند، متخصصین ساختمان‌سازی و مهندسین بیشتر از این روش استفاده می‌کنند. وال مش‌ها می‌توان به دو صورت سراسری و یا نواری نصب شوند. این سیستم از احتمال آسیب و یا تخریب دیوارها در برابر زلزله و یا نیروی باد محافظت می‌کند.

 

معرفی قطعات وال مش

همانطور که می‌دانید وال مش از یکسری قطعات تشکیل می‌شود که هر یک ویژگی‌ها و کاربردهای مختلفی دارند. از جمله قطعات وال مش عبارتند از:

مش فایبر گلاس

مش فایبر گلاس در واقع شبکه‌ای است که با استفاده از الیاف شیشه‌ای بافته شده و از مقاومت فوق العاده‌ای برخوردار است. مش فایبر گلاس در انواع مختلفی تولید می‌شود و هر نوع آن برای استفاده در محیط‌های متفاوتی مناسب است.

پلاستر ویژه

پس از اینکه نوارهای مش فایبرگلاس روی دیوار نصب می‌شود، یک لایه از این پلاسترها را روی وال مش‌ها می‌کشند. پلاستر باتوجه به نوع روسازی که قرار است اجرا شود، بر پایه‌های سیمان یا گچ خواهد بود. پلاستر مناسب باید قدرت چسبندگی فوق العاده‌ای داشته باشد و در برابر فشار، مقاومت بالایی از خود نشان دهد.

چسب اپوکسی وال مش

پس از اینکه لایه پلی استر اجرا شد، باید نبشی‌ها را به منظور مهار کردن حرکت برون صفحه در قسمت‌های بالا و پایین دیوار نصب کنید. برای این کار می‌توانید پیچ رول پلاک، میخ و… را مورد استفاده قرار دهید. اما در سیستم وال مش برای اینکه نبشی‌ها به تیر فوقانی اتصال یابد، از چسب اپوکسی استفاده می‌شود. این چسب مزایای بسیاری دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به سرعت بالا در کار، قدرت بالا در چسبندگی، کاهش هزینه‌های اجرا وعدم آسیب به تیر اشاره کرد.

نبشی گالوانیزه

نبشی گالوانیزه یکی از قطعات مهم وال مش است که در افزایش استحکام مش‌ها و عملکرد موثر آن‌ها نقش ویژه‌ای دارد. این نبشی مقاومت مش فایبر گلاس را در برابر ضربه و فشار افزایش می‌دهد. همچنین سیستم وال مش را در برابر کشش و شرایط مخرب محیطی به طور ویژه‌ای مقاوم می‌سازد. از مزایای دیگر استفاده از نبشی گالوانیزه می‌توان به سهولت در نصب اشاره داشت.

 

مزایای وال مش چیست؟

مزایا و ویژگی‌هایی که وال‌مش‌ها دارند باعث شده که آن‌ها جایگزین مناسبی برای وال پست‌های قدیمی باشند. از ویژگی‌های وال مش‌ها می‌توان به مواردی مانند نصب آسان‌تر آن‌ها، جلوگیری از ترک خوردگی دیوارها، برخورداری از مقاومت بالا در محیط‌های قلیایی و یا مقاومت در برابر حرارت اشاره کرد. طبیعی است که چنین ویژگی‌هایی باعث شده تا این المان از مزایا زیادی برخوردار شود. برخی از این مزایا عبارتند از:

  • در برابر عوامل محیطی از سازه‌ها و ساختمان‌ها محافظت می‌کند.
  • مقرون به صرفه هست و از هزینه‌های کمتری برخوردار هستند.
  • نیازی به هشتی گیرهای تقاطع دیوارها ندارند.
  • جلوگیری از حرکت خارج از صفحه دیوارها.
  • عملکرد بهتری در تست‌های لرزه‌ای دارد.
  • این نوع المان باعث می‌شود تا تمام وادارهای قائم حذف شوند.
  • از ترک خوردگی دیوارها جلوگیری کرده و در بعضی از مواقع شدید میزان این ترک خوردگی را کاهش می‌دهد.
  • این محصول دارای وزن سبکی است و اجرا و نصب آن نیز به راحتی انجام می‌شود.
  • سرعت اجرای وال مش‌ها بسیار بالاتر است.
  • این نوع وال‌مش با انواع سازه‌هایی مانند آجری سیمانی گچی و یا بلوکی و غیره سازگاری دارد.

مقایسه وال مش و وال پست

در این بخش به مقایسه وال مش و وال پست می‌پردازیم:

هزینه نصب می‌تواند یکی از مهم‌ترین تفاوت‌های وال پست و وال مش‌ها باشند. در وال مش‌ها چون وادارهای افقی و عمودی و مهارهای افقی نظیر بست‌های فلزی و یا میلگرد بستر و غیر حذف شده‌اند. هزینه نصب و اجرای آن نسبت به وال پست کمتر است.

از طرف دیگر چون این فاکتورها حذف شده‌اند، با حذف این فاکتورها، نصب و اجرای آن نیز راحت‌تر و آسان‌تر انجام می‌شود.

یکی دیگر از تفاوت‌هایی که این دو نوع نگهدارنده با هم دارند این است که وال مش‌ها دارای محدودیت طولی نبوده و وادارهای قائم آن‌ها نیز حذف شده است ولی در وال پست‌ها همچین چیزی وجود ندارد.

 

معایب وال‌ مش

هر پروژه ساختمانی از ویژگی‌ها و نیازهای منحصر به فردی برخوردار است.‌ اگرچه وال‌مش‌ها دارای مزایا و ویژگی‌های زیادی هستند، ولی نباید این نکته را فراموش کرد که مانند هر روش ساخت دیگری این نوع وال‌مش نیز معایبی دارد و دارای برخی از محدودیت‌ها است. از جمله معایب وال مش‌ها عبارتند از:

  • امروز افراد زیادی در زمینه تولید و فروش وال مش فعالیت فعالیت می‌کنند. در این میان فروشندگان و تولیدکنندگان متفرقه نیز وجود دارند که بدون تخصص و دانش فنی در این زمینه، نسبت به فروش اقدام می‌کنند. همین مسئله باعث شده تا برای برخی از پروژه‌ها مشکلاتی به وجود آید؛ چرا که افرادی که برای خرید اقدام کرده‌اند بدون تحقیق و از فروشندگان غیر معتبر این محصولات غیر استاندارد را خریداری کرده‌اند.

تولید و ساخت وال مش‌ها به تخصص و مهارت و دانش علمی بالایی نیاز دارند و مقاومت آن‌ها نیز باید در آزمایشگاه‌های معتبر تست و تایید شوند. مدیران پروژه ساختمانی باید از معتبر بودن وال مش‌ها اطمینان حاصل کنند. شما عزیزان برای دریافت راهنمایی‌های بیشتر می‌توانید از مجموعه نوین وال‌مش مشاوره و راهنمایی‌های کامل را بگیرید.

  • دیوارهای مهار شده با وال مش در طول و ارتفاع هیچ محدودیتی ندارند و دیوارها با هر ارتفاعی که داشته باشند بدون اینکه به تیرک افقی و یا وادار قائم نیاز داشته باشند، به وسیله وال‌مش مهار می‌شوند. ولی با این وجود اگر دیوار از ۶ متر بیشتر باشد اجرای آن بدون کمک گرفتن از مقاطع فولادی بسیار دشوار خواهد شد.
  • نوارهای وال مش در هر دو سمت دیوار باید دقیقاً در مقابل یکدیگر قرار بگیرند. این نوارها را در دیوارهای داخلی می‌توانید به راحتی انجام دهید ولی برای دیوارهای پیرامونی که در مجاورت ساختمان همسایه‌ها قرار دارند به همین آسانی‌ها نیست؛ چرا که به وجه پشتی به راحتی نمی‌توانید دسترسی پیدا کنید؛ بنابراین احرای آن به تکنیک‌های متفاوتی نیازمند است.
  • پس از اینکه دیوارهای چینی انجام شد، مرحله اجرای والمش‌ها می‌رسد با این وجود در فاصله‌ای بین اتمام دیوار چینی و اجرای وال مش بدون مهار جانبی است. این موضوع در مناطقی که در محل‌های بادخیز قرار دارند و سرعت وزش باد نیز در این منطقه بسیار بیشتر است، مشکلات و چالش‌هایی را برای شما ایجاد می‌کند. در چنین مناطقی باید پس از اینکه دیوارهای چینی تمام شدند، خیلی زود مش‌ها را روی دیوار اجرا کنید و حتی در صورت امکان نبشی‌های نگهدارنده را نیز سریعا نصب کنید تا از جابه جایی دیوار و جابجایی آن جلوگیری شود.
  • بعد از اجرای وال مش‌ها مرحله اجرای تاسیسات مکانیکی و برقی شروع می‌شود. در این مرحله امکان دارد که برای نصب لوله‌های تاسیسات نسبت به بریده شدن برخی از نوارهای وال مش اقدام کنند. در این صورت باید نسبت به ترمیم نوارهای آسیب دیده و بریده شده اقدام کرد.

چه مصالحی در وال مش استفاده می‌شود؟

برای اجرای وال مش‌ها بعضی از مصالح فلزی در ساختمان‌ها حذف می‌شوند، اما توجه داشته باشید که مصالح جدیدی نیز برای اجرای غیر سازه‌ای نیاز است. در این قسمت از مقاله قصد داریم به برخی از این مصالح اشاره کنیم. این مصالح شامل موارد زیر هستند:

  • توری و مش فایبرگلاس: یکی از مهم‌ترین مواد مصرفی برای اجرای وال مش، مش توری و مش فایبرگلاس است. جنس این توری‌ها یا از نوع جنس مقاوم به قلیا بوده و یا به صورت معمولی هستند. این مورد مقاومت بالایی را در برابر مواد قلیایی از خود نشان می‌دهد.
  • پروفیل نبشی و ناودانی: برای مهار لبه‌های دیوار پروفیل ناودانی و نبشی کاربرد دارند. این مصالح در اندازه‌های مختلف تولید و روانه بازار می‌شوند.
  • چسب اپوکسی: از چسب اپوکسی وال مش می‌تواند یکی از مناسب‌ترین جایگزین‌ها برای روش‌هایی نظیر اتصال با جوش و یا تفنگ هیلتی برای نصب پروفیل نبشی و ناودانی روی دیوار باشد.
  • پلاستر سیمانی: بخش مهمی از وال‌مش هست که برای مقاومت فایبرگلاس به کار برده می‌شود.
  • پلاستر گچی: این نوع از مصالح هم مانند پلاستر سیمانی برای نصب به کار برده می‌شود.

 

خرید قطعات وال مش

امروز افراد برای مقاوم‌سازی ساختمان‌ها و سازه‌ها از وال مش‌ها استفاده می‌کنند؛ بنابراین وال مش‌ها به یکی از متقاضی‌ترین محصولات تبدیل شده است. توجه داشته باشید که شما قبل از خرید باید به یک سری از نکات توجه نشان دهید. برخی از این نکات عبارتند از:

  • باید میزان بودجه خودتان را قبل از خرید مشخص کنید و متناسب با بودجه‌ای که در اختیار دارید نسبت به خرید اقدام کنید.
  • به نوع پلاستری که می‌خواهید بخرید توجه داشته باشید؛ چرا که نوع پلاستر باید از جنس توری فایبرگلاس باشد.
  • یکی از مهمترین اجزای وال مش‌ها توری فایبرگلاس است. امروزه انواع مش‌های فایبرگلاس با ابعاد و گرمایش‌های مختلف در بازار وجود دارند. بهتر است در زمان خرید بهترین نوع از مش فایبرگلاس را انتخاب کنید.
  • در قیمت خرید وال مش‌ها عواملی مانند وزن توری فایبرگلاس و یا ابعاد چشمه و غیره تاثیر زیادی دارند. به همین دلیل بهتر است در انتخاب ابعاد چشم و وزن توری دقت زیادی شود.

چگونگی عملکرد وال مش

برای مقاوم‌سازی به وسیله وال مش‌ها تورهای وال‌مش را روی سطح خارجی دیوارها قرار می‌دهند. وال مش‌ها برای هر نوع دیواری نظیر دیوار بلوک، دیوارسیمانی، دیوار آجری و سفالی قابل استفاده است. از تورهای وال‌مش برای مقاوم‌سازی دیوارهای غیر سازه‌ای پیرامون استفاده می‌شود. این مصالح به وسیله انواع پلاسترها روی دیوارها استحکام پیدا می‌کنند.

پلاسترها مخلوطی خمیری شکل از مصالح ساختمانی به شمار می‌روند. شما می‌توانید از پلاسترها به صورت و اشکال دلخواه خود استفاده کنید و پس از مدتی که خشک شدند به شکل دلخواه شما محکم می‌شوند. از مهمترین انواع پلاسترها برای نصب وال‌مش روی دیوار، پلاسترهای گچی و سیمانی است.

پلاستر گچی

پلاستر گچ از مخلوط آب و گچ ساخته می‌شود. البته باید توجه داشته باشید که در ساخت این پلاستر نیز امکان دارد موادهای دیگری نیز استفاده شود تا ویژگی‌های متفاوت و گوناگونی به پلاسترها اضافه شود. پلاسترهای گچی از پلاسترهای سیمانی زودتر به حالت سخت تبدیل می‌شوند. ضخامت پلاسترهای گچی معمولاً بین ۶ تا ۲۰ میلی متر است.

پلاستر سیمانی

توجه داشته باشید که پلاستر سیمانی معمولاً از ترکیب آب، ماسه و سیمان ساخته می‌شود. در این پلاستر نیز ممکن است از مواد دیگری استفاده شود؛ چرا که بسته به نوع کاربرد مواد به کار رفته متفاوت است. مخلوط پلاستر سیمانی خاصیت قلیایی بالایی دارد. به همین دلیل الیاف شیشه‌ای که در وال مش به کار رفته در مقابل مواد قلیایی بسیار مقاوم است. پلاسترهای سیمانی را می‌توان به دو صورت دستی با ماله و یا پاششی روی وال مش قرار دهیم.

چگونگی محاسبه قیمت وال مش‌ها؟

کاهش هزینه‌های اجرایی به وسیله وال مش‌ها یکی از مهم‌ترین مزایای این سیستم نسبت به سیستم وال پست فلزی است. قیمت وال‌مش‌ها را بر اساس مواد اولیه به کار برده شده، نوع محصولات، برند، میزان محصولات به کار برده شده، دستمزد اکیپ‌های اجرایی محاسبه می‌شود. به عنوان مثال همانطوری که قبلاً نیز اشاره کردیم، میزان تور فایبرگلاس و همچنین نوع توری یکی از عوامل تاثیر گذار روی قیمت‌ها هستند.

سخن پایانی

وال مش‌ها یکی از موارد بسیار مناسب برای مقاوم‌سازی دیوارهای ساختمان و یا سازه‌های ساختمانی به شمار می‌روند. این المان از مزایای زیادی نیز برخوردار است. ولی در کنار مزایایی که دارد، دارای معایبی نیز هستند. از مزایایی وال‌مش‌ها می‌توان مواردی مانند صرفه‌جویی در هزینه اجرای پروژه و همچنین درصرفه‌جویی در وقت و انرژی خود، اجرا آسان در ساختمان‌ها بدون وال پست، مقاومت در برابر زلزله و غیره نام برد.

بهتر است بدانید که وال‌مش در اسکلت فلزی‌ یکی از بهترین گزینه‌ها برای جایگزین شدن به روش‌های وال پست فلزی هستند. امید است که این مقاله اطلاعات مفید و کاربردی در اختیار شما قرار داده باشد. همچنین شما عزیزان برای دریافت اطلاعات بیشتر و یا دریافت راهنمایی می‌توانید با مشاوران و متخصصان حرفه‌ای در این حوزه راهنمایی بگیرید. سایت نوین وال‌مش یکی از بهترین سایت‌های است که از متخصصان حرفه‌ای و مجرب برخوردار بوده و شما می‌توانید هر سوالی داشتید از متخصصان این سایت راهنمایی بگیرید

 

مقالات مرتبط
طراحی و محاسبه وال مش

یکی از اصلی‌ترین ضوابط وال مش این است که باید طراحی و محاسبه آن طبق اصول و به صورت استاندارد انجام شود. نحوه طراحی وال مش بسیار مهم است. زیرا اگر این طراحی به صورت

ادامه »
وال پست الیافی چیست؟

وال پست الیافی یکی از متداول‌ترین و بهترین روش‌ها جهت مهار لرزه‌ای دیوار‌های غیرسازه‌ای است که از قبل ایمن نشده‌اند. وال پست نوین، وال پست FPR، وال پست مش و وال مش از نام‌های دیگر

ادامه »
نقشه‌های اجرایی وال مش

وال پست الیافی یا وال پست مدرن با استفاده از نقشه وال مش در ساختمان‌ها اجراء می‌شود. یکی از روش‌های مهار لرزه‌ای دیوار‌های غیرسازه‌ای استفاده از وال مش یا همان نگهدارنده دیوار با استفاده از

ادامه »
مشاوره وال مش