توری وال مش- شبکه الیاف برای مسلح کردن دیوار

توری وال مش یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین قطعات وال مش است که برای مهار لرزه‌ای دیوار‌های ساختمان به کار می‌رود. روش وال مش، به عنوان وال پست نوین و مدرن شناخته می‌شود. معایب وال پست باعث شده تا این روش به مرور زمان طرفداران خود را از دست داده و روش‌های جایگزینی برای آن پیدا شوند.

طبق آیین‌نامه ۲۸۰۰ بهترین جایگزین برای وال پست، روش وال مش است که با توری مش فایبرگلاس اجراء می‌شود. شرکت نوین وال مش ارائه دهنده باکیفیت‌ترین انواع شبکه الیاف جهت تسلیح دیوار است. در این بخش از سایت نوین وال مش می‌خواهیم به معرفی کامل انواع توری وال مش، کاربرد‌ها، نحوه خرید مش فایبرگلاس و قیمت آن‌ها بپردازیم.

توری وال مش چیست و چه نقشی در مهار لرزه‌ای دیوار‌ها دارد؟

توری وال مش اصلی‌ترین و مهم‌ترین قطعه‌ای است که برای اجرای وال پست مش به کار می‌رود. این توری تشکیل شده از یک شبکه الیاف بسیار مقاوم و مستحکم است. توری با استفاده از چسب اپوکسی وال مش به دیوار متصل شده و در بستر یک پلاستر سیمانی یا گچی قرار می‌گیرد.

توری وال مش

 

زمانی که نیروی خارجی به دیوار وارد می‌شود، شبکه الیافی از ترک خوردن و ریزش دیوار جلوگیری می‌کند. زیرا می‌تواند دیوار را به صورت کاملاً محکم در جای خود نگه دارد. به توری والش مش، توری فایبرگلاس وال مش نیز می‌گویند. این توری‌ها علاوه بر روش وال مش، جهت انجام سفت کاری، ساخت نما‌های بیرونی، ساخت کناف و… نیز کاربرد دارند.

توری وال مش نقش اصلی را در کارآمد بودن مهار لرزه‌ای دیوار‌ها به عهده دارد. با استفاده از توری فایبرگلاس می‌توان نیروی وارد شده به دیوار را در جهات مشخصی به سازه اصلی ساختمان منتقل کرد. انتقال نیروی خارجی و انرژی آن مسلماً از ریزش دیوار‌های پیرامونی و غیرسازه‌ای جلوگیری خواهد کرد. متأسفانه بسیاری از خسارات مالی و جانی ناشی از زلزله به دلیل ریزش دیوار‌های پیرامونی است.

مسلح ‌سازی دیوار با شبکه الیاف و توری وال مش

مسلح‌سازی دیوار با شبکه الیاف و توری وال مش یکی از راحت‌ترین روش‌ها جهت بالا بردن ایمنی ساختمان است. در گذشته برای ایمن‌سازی دیوار‌ها تنها از قطعات گران قیمت فلزی و نصب آن‌ها به هم استفاده می‌کردند. این روش‌ها علاوه بر هزینه بالا و پیچیدگی شرایط کاری، وزن زیادی به بار ساختمان وارد می‌کنند.

معایب وال پست قدیمی باعث شدند تا استفاده از وال مش با توری شبکه الیاف محبوب‌تر شود. البته در مواردی این روش به صورت تلفیقی همراه با اجرای وادار‌های مختلف اجراء خواهد شد.

اگر از توری وال مش الیاف کربن با مقاومت بیشتر از ۳۰۰۰ MPa استفاده شود، دیگر نیازی به نصب وادار‌ها نخواهد بود. زیرا این الیاف جایگزین خوبی برای الیاف شیشه‌ای و وادار‌های دیوار هستند. همچنین برای ساختمان‌هایی که قبلاً ساخته شده‌اند نیز قابل اجراء می‌باشد.

توری وال مش چگونه در وال مش استفاده می‌شود؟

شاید برایتان جالب باشد بدانید که اصلاً توری وال مش چگونه در روند اجرای وال پست مش استفاده می‌شود. اگر خمش دیوار به صورت یک طرفه و در راستای قائم باشدف دیگر نیازی به وادار نداشته و هیچ محدودیتی در طول دیوار وجود نخواهد داشت.

در این حالت شبکه الیاف ساخته شده از شیشه یا کربن بر روی دیوار قرار داده شده و نازک کاری بر روی آن اجراء می‌شود. نازک کاری به صورت دستی می‌باشد. بعد از اجرای لایه اول پاشش، باید نبشی‌ها در بالا و پایین دیوار اجرا شوند. سپس لایه نهایی نازک کاری بر روی نبشی‌ها انجام خواهد شد. دقت کنید که پاشش نباید بر روی نبشی‌ها صورت گیرد. زیرا در این حالت از حرکت دیوار در داخل صفحه جلوگیری خواهد شد.

اگر استفاده از توری وال مش به صورت نواری باشد، باید از توری‌هایی استفاده شود که حداقل ۱۰۰ گرم هستند. اما اگر توری به صورت کامل و سرتاسری بر روی دیوار اجراء شود، استفاده از توری ۵۰ گرم نیز جوابگو خواهد بود.

مقاومت کششی شبکه الیاف توری وال مش

یکی از مهم‌ترین مواردی که هنگام خرید توری وال مش باید به آن توجه شود، مقاومت کششی آن است. شبکه الیاف توری فایبرگلاس متشکل از نخ‌هایی است که به صورت یک ساختار شبکه‌ای به هم متصل شده‌اند. یک شبکه می‌تواند ساختار یک جهته یا دو جهته داشته باشد.

توری‌های یک جهته تنها در یک راستای مشخص دارای مقاومت کششی هستند. یعنی در راستای دیگر مقاومت کششی خوبی ندارند و نخ‌های ضعیف‌تر تنها جهت متصل کردن نخ‌های قوی‌تر به کار رفته‌اند. اما در توری‌های دو جهته وضعیت فرق می‌کند. این توری‌ها در هر دو جهت خود دارای مقاومت کششی بسیار مناسبی هستند.

فاصله بین چشمه‌های نخ توری وال مش نیز بسیار مهم است. فاصله این چشمه‌ها با توجه به نوع طراحی توری متفاوت می‌باشد. اما حداقل این فاصله ۵ میلی‌متر است. همچنین سنگدانه‌هایی که در ملات استفاده می‌شوند، نباید از نصف فاصله بین چشمه‌ها بزرگتر باشند.

انواع توری وال مش کدامند؟

توری وال مش در انواع مختلفی تولید و عرضه می‌شوند. انواع این توری‌ها از نظر جنس، گرم، اندازه چشمه، مقاومت در برابر عوامل محیطی و… با هم متفاوت هستند. اما به صورت کلی این توری‌ها به انواع کربنی، شیشه‌ای، الیاف مقاوم به قلیا، الیاف مقاوم به رطوبت و… تقسیم می‌شوند. در ادامه مقاله پرکاربردترین و متداول‌ترین انواع توری‌های وال مش را به شما معرفی خواهیم کرد.

توری فایبرگلاس گچ کاری و سیمانکاری

یکی از پرطرفدارترین انواع توری وال مش، توری فایبرگلاس است که هم در گچ کاری و هم سیمانکاری به کار می‌رود. این توری از الیاف کامپوزیتی ساخته شده است که می‌تواند در برابر عوامل محیطی مختلف دوام بیاورد. ‌ای توری بسیار سبک وزن بوده و در برابر تغییرات دمایی مانند آتش سوزی بسیار مقاوم است.

اجرای چسب اپوکسی و پلاستر سیمانی وال مش

توری فایبرگلاس جذب آب بسیار کمی دارد و مقاومت کششی آن فوق‌العاده است. به همین دلیل در پلاستر سیمانی و پلاستری گچی کاربرد‌های فراوانی دارد. این توری در برابر مواد شیمیایی و قلیایی، شوک‌های الکتریکی قوی و فشار‌های فیزیکی مقاوم است. به همین دلیل است که متخصصان وال مش با اطمینان فراوانی این نوع توری را به کار می‌برند.

الیاف شیشه مقاوم به قلیا (AR-Glass)

توری وال مش که جنس آن از الیاف شیشه مقاوم به قلیا است، برای محیط‌های سیمانی بهترین انتخاب می‌باشد. پلاستر سیمانی دارای محیطی به شدت قلیایی است. این محیط قلیایی به مرور زمان می‌تواند به ساختار شبکه الیاف ضربه‌زده و استحکام و مقاومت کششی آن را کاهش دهد. در نتیجه به مرور زمان سطح توری خورده شده و تمام ساختار آن از بین خواهد رفت.

وال مش نمی‌تواند کارکرد خود یعنی مهار لرزه‌ای را به خوبی انجام دهد. به همین دلیل الیاف مقاوم به قلیا جهت به کار بردن این توری‌ها در محیط سیمانی پیشنهاد می‌شود.

کاهش مقدار قلیای محیط سیمانی و یا استفاده از لایه محافظ بر روی توری وال مش نیز در این حالت کارایی خاصی نخواهد داشت. زیرا این موارد نمی‌توانند از خوردگی الیاف توسط محیط قلیایی سیمان جلوگیری کنند. به همین دلیل به جای این راهکار‌ها بهتر است از الیاف شیشه مقاوم به قلیا استفاده گردد.

الیاف شیشه E-Glass یا فایبرگلاس

یکی از کاربردی‌ترین انواع توری وال مش با الیاف شیشه، مش فایبرگلاس وال مش است. مش فایبرگلاس در انواع مختلفی تولید و عرضه می‌شود. انواع این توری به صورت زیر هستند:

  • مش فایبرگلاس مقاوم در برابر قلیای استاندارد
  • مش فایبرگلاس مقاوم به قلیا و خودچسب
  • مش فایبرگلاس هیربدی مقاوم به قلیا
  • مش فایبرگلاس مقاوم به محیط‌های شیمیایی

تمامی انواع این توری‌های فایبرگلاس در برابر خوردگی توسط محیط‌های قلیایی مقاومت دارند. اما مقاومت برخی‌ها بیشتر و مقاومت برخی‌ها کمتر است. این الیاف حداقل باید دارای ۱۶ درصد زیرکونیا باشند تا بتوانند مقاومت خوبی داشته باشند. در واقع تعین درصد زیرکونیا از آزمون‌های ضروری است که میزان مقاومت توری وال مش به قلیا را مشخص می‌کند.

شبکه الیاف کربن یا مش کربنی

در محیط‌هایی که تنها از گچ کاری استفاده می‌شود، به کار بردن توری وال مش کربنی هیچ مانعی نخواهد داشت. زیر محیط گچ به اندازه محیط سیمان قلیایی نیست. به همین دلیل استفاده از توری‌های مش فایبرگلاس بسیار مقاوم به محیط قلیایی ضروری نخواهد بود. این نوع توری وال مش از شبکه الیاف کربنی ساخته شده و خاصیت الاستیسیته و مقاومت کششی بسیار خوبی دارد. همچنین الیاف کربنی در برابر آتش سوزی مقاومت بالایی داشته و به راحتی از بین نمی‌روند.

باکیفیت‌ترین انواع توری وال مش را از نوین وال مش بخواهید

جهت خرید توری وال مش در انواع جنس‌ها و اندازه‌های مختلف می‌توانید با کارشناسان فروش شرکت نوین وال مش در ارتباط باشید. شرکت نوین وال مش، تنها تولید‌کننده وال مش است که تمامی محصولات وال مش را با کیفیت بالا به فروش می‌رساند. تیم متخصص نوین وال مش، صفر تا صد نصب و اجرای وال مش را به صورت ۱۰۰% تضمینی انجام خواهند داد.

وال پست

تمامی محصولات و روش‌های مورد استفاده در این شرکت دارای تأییدیه مرکز تحقیقات راه و شهرسازی هستند. جهت استعلام قیمت انواع توری وال مش می‌توانید با شماره تلفن‌های موجود در سایت تماس حاصل نمایید.

جمع‌بندی

در این مقاله از سایت نوین وال مش، به بررسی کامل و جمع توری وال مش و انواع مش فایبرگلاس پرداختیم. در خرید این توری‌ها باید به اندازه چشمه‌ها، گرم توری، جنس توری و میزان مقاومت آن به محیط‌های قلیایی دقت کنید. حتماً خرید خود را از مراکز و فروشگاه‌های معتبر در زمینه فروش توری فایبرگلاس انجام دهید.

مقالات مرتبط
مشخصات فنی وال مش

اگر قصد خرید محصولات وال مش را دارید، ابتدا باید در مورد مشخصات کامل آن ها بدانید. متاسفانه برخی از پیمانکاران و صاحبان پروژه بدون اطلاع و آگاهی لازم دست به خرید محصولات بی کیفیت

ادامه »
اجرای وال پست آماده

اجرای وال پست آماده جهت مهار لرزه ای دیوارهای غیرسازه ای در پروژه های عمرانی به کار می رود. یکی از اصلی ترین نقاط ضعف ساختمان ها هنگام وقوع حوادثی مانند زلزله، تخریب دیوارها است.

ادامه »
پیمانکار اجرای وال پست
اجرای وال مش در تهران

اجرای وال مش (جایگزین والپست) در تهران یکی از بهترین و مدرن ترین روش های مهار لرزه ای ساختمان ها و افزایش ایمنی آن هاست. وال پست یا نگه دارنده دیوار برای افزایش مقاومت اجزای

ادامه »
مشاوره وال مش