نبشی وال مش: نحوه اجرا و ضوابط

یکی از مهم ترین مراحل اجرای وال مش که در پایان همه مراحل انجام می شود، نصب نبشی وال مش است. بدون نصب نبشی، اجرای سیستم وال مش بی فایده بوده و این سیستم نمی تواند مزایا و کارآمدی خود را نشان دهد. در وال پست های فلزی قدیمی از وادارها و میلگردهای بستر برای مهار لرزه ای دیوار بهره می بردند.

امروزه در سیستم وال مش، نبشی یا ناودانی جایگزین میلگردهای سنگین فولادی شده است. اگر قصد اجرای وال مش و نصب نبشی را دارید، می توانید با کارشناسان شرکت نوین وال مش تماس بگیرید. کارشناسان نوین وال مش صفر تا صد نصب و اجرای والمش و نبشی والمش را برای شما انجام می دهند. برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره در این زمینه با شماره های درج شده در سایت نوین وال مش تماس حاصل نمایید.

نبشی وال مش چیست؟

نبشی وال مش یکی از مهم ترین اجزای سیستم وال مش جهت مهار لرزه ای دیوارها و جلوگیری از حرکت خارج از صفحه ای آن هاست. نبشی یک نوع پروفیل فولادی است که شکلی L مانند دارد. این پروفیل بسیار مقاوم و مستحکم بوده و در برابر آسیب های عوامل خارجی مقاومت بالایی دارد.

نبشی والمش در آخرین مرحله از اجرای وال مش در بالا و پایین دیوار اجرا می شود. این نبشی موجب اتصال هر چه بهتر توری های وال مش به دیوار و قاب آن خواهد شد. یعنی نبشی نقطه اتصال دیوار به قاب فلزی دور آن است. بدون این نبشی، دیوار نمی تواند یکپارچگی و مقاومت خود را حفظ کند.

اهمیت اجرای نبشی وال مش در مهار لرزه ای دیوار

اجرای نبشی وال مش یکی از مهم ترین کارهایی است که پس از اتمام اتصال توری های فایبرگلاس به دیوار باید صورت گیرد. نبشی، اجرای وال مش و خود دیوار را به قاب چهار دور آن به صورت کاملا محکمی متصل می کند. در نتیجه هنگامی که زلزله رخ می دهد، نبشی همراه با اجزای دیگر وال مش از حرکت خارج از صفحه ای دیوار جلوگیری می کند.

بدون نبشی، هیچ اتصالی بین دیوار و قاب دور آن وجود نخواهد داشت. در نتیجه اجرای وال مش و نصب توری ها به دیوار کاملا بی فایده خواهد بود. به عبارتی پروفیل های نبشی احتمال واژگونی توری های فایبرگلاس و متلاشی شدن دیوار را به حداقل می رسانند.

اجرای نبشی وال مش چه کاربردهایی دارد؟

نبشی وال مش تنها جهت استفاده در سیستم وال مش کاربرد ندارد. بلکه کاربردهای این نبشی فولادی بسیار متنوع هستند. برخی از مهم ترین کاربردهای پروفیل ناودانی به شرح زیر هستند.

  • امکان استفاده در سیستم وال مش فیبر کربن
  • ساخت انواع نماهای ساختمانی
  • کنترل حرکت خارج از صفحه ای دیوار
  • قابل استفاده جهت اجرای وال پست فلزی ساختمان
  • ساخت سازه های صنعتی و سوله ها

کاربرد اصلی نبشی والمش، اتصال محکم توری های فایبرگلاس از بالا و پایین به دیوار و یکپارچه سازی سیستم دیواری است.

مزایای استفاده از نبشی وال مش در ساختمان

اجرای نبشی وال مش در سیستم وال مش با مزایای زیادی همراه است. همچنین این نبشی خود دارای ویژگی هایی است که استفاده از آن را بسیار کاربردی می کند. مزایای اجرای نبشی والمش به شرح زیر هستند.

  • پروفیل فولادی مقاومت بالایی در برابر کشش، فشار، رطوبت، خوردگی مواد شیمیایی و ساییدگی دارد.
  • مانع از تخریب دیوار و حرکت خارج از صفحه ای آن می شود.
  • وزن بسیار سبکی داشته و به هیچ عنوان به بار اصلی ساختمان اضافه نمی کند. همچنین حمل و نقل آن بسیار آسان است.
  • نصب و اجرای آن آسان بوده و به تخصص و زمان زیادی نیاز ندارد.
  • امکان اتصال این نبشی هم به سازه های بتنی و هم فولادی وجود دارد.
  • هزینه های مهار لرزه ای دیوار را کاهش می دهد. چرا که دیگر نیازی به نصب وادارهای فلزی و میلگرد نخواهد بود.
  • مقاومت و استحکام توری های فایبرگلاس را به نحوه قابل توجهی بالا برده و مانع از جدا شدن و واژگونی آن ها می شود.

روش های مختلف اجرای نبشی وال مش

یکی از بهترین مزایای اجرای نبشی وال مش در سیستم وال مش، تنوع بالای روش های اجرای آن است. همچنین اجرای این نبشی ها بسیار آسان بوده و به زمان طولانی و هزینه بالایی نیاز ندارد. اجرای وال مش با نبشی پروفیل را می توان با سه روش پیچ و مهره، جوش و چسب اپوکسی انجام داد. در واقع با این سه روش می توان نبشی را به قاب سازه وصل کرد. در ادامه به صورت جداگانه هر یک از این روش ها را بررسی می کنیم.

اتصال نبشی وال مش با پیچ و مهره

یکی از روش های اتصال نبشی ال مش به قاب سازه در اجرای وال مش، استفاده از پیچ  و مهره می باشد. در این روش ابتدا قاب سازه طبق نقشه قبلی و اندازه گیری های انجام شده سوراخ می شود. سوراخ ها باید با توجه به قطر پیچ ها ایجاد شوند. سپس با استفاده از دستگاه هوادهی، داخل سوراخ سازه ها تمیز شده و پروفیل با استفاده از پیچ و مهره با قاب فلزی سازه دیوار متصل می شود. این نوع اتصال نبشی بسیار محکم بوده و امنیت بالایی دارد.

اجرای  نبشی والمش با جوشکاری

یکی از وقت گیرترین و شاهد چالش برانگیزترین روش های اجرای نبشی وال مش، استفاده از جوشکاری می باشد. با استفاده از جوشکاری می توان پروفیل فولادی را به قاب فلزی ساختمان متصل کرد. در این روش نبشی ها با دقت در جای خود قرار می گیرند. سپس با استفاده از جوش آن ها را وصل می کنند. جوشکاری پروفیل فولادی وال مش باید توسط متخصصان حرفه ای و باتجربه جوشکاری صورت گیرد.

تولیدکننده وال مش: نوین وال مش

اتصال نبشی وال مش با چسب اپوکسی

از دیگر روش های اتصال نبشی وال مش به قاب فلزی سازه که بسیار آسان و ایمن است، چسب اپوکسی می باشد. در این روش حتما باید از چسب اپوکسی باکیفیت و اورجینال استفاده کنید. در غیر این صورت اتصال نبشی به قاب سازه ای به صورت ایمن صورت نمی گیرد. برای نصب ابتدا باید محل اتصال را کاملا تمیز کرده و آن را از هرگونه گردوغبار پاک کنید. سپس با استفاده از چسب اپوکسی، نبشی به محل مدنظر اتصال داده می شود.

قیمت نبشی والمش چقدر است؟

قیمت نبشی وال مش بستگی به کیفیت ساخت، آلیاژ مورد استفاده برای ساخت نبشی، وزن نبشی، سایز نبشی، ضخامت نبشی و … دارد. همچنین قیمت آهن در بازار تاثیر زیادی در قیمت نهایی نبشی دارد. هر زمان که قیمت آهن افزایش پیدا کند، قیمت نبشی فولادی نیز گرانتر خواهد شد.

جمع بندی

در این مطلب به معرفی کامل نبشی وال مش، کاربردها، نحوه اجرای آن و مزایای استفاده از آن پرداختیم. نبشی یک پروفیل فولادی است که برای مهار لرزه ای دیوار در سیستم وال مش از آن استفاده می شود. نبشی پس از اتصال توری های وال مش اجرا خواهد شد.

مقالات مرتبط
مشخصات فنی وال مش

اگر قصد خرید محصولات وال مش را دارید، ابتدا باید در مورد مشخصات کامل آن ها بدانید. متاسفانه برخی از پیمانکاران و صاحبان پروژه بدون اطلاع و آگاهی لازم دست به خرید محصولات بی کیفیت

ادامه »
اجرای وال پست آماده

اجرای وال پست آماده جهت مهار لرزه ای دیوارهای غیرسازه ای در پروژه های عمرانی به کار می رود. یکی از اصلی ترین نقاط ضعف ساختمان ها هنگام وقوع حوادثی مانند زلزله، تخریب دیوارها است.

ادامه »
پیمانکار اجرای وال پست
اجرای وال مش در تهران

اجرای وال مش (جایگزین والپست) در تهران یکی از بهترین و مدرن ترین روش های مهار لرزه ای ساختمان ها و افزایش ایمنی آن هاست. وال پست یا نگه دارنده دیوار برای افزایش مقاومت اجزای

ادامه »
پیمانکار اجرای وال پست
پیمانکار اجرای وال پست

پیمانکار اجرای وال پست، مجری است که کار طراحی، نصب و اجرای وال پست مش را انجام می دهد. طبق پیوست ششم آیین نامه 2800، اجرای وال پست برای ایمن سازی عناصر غیرسازه ای ساختمان

ادامه »
مشاوره وال مش