انواع وال پست (Wall Post)

انواع وال پست‌ها به عنوان محکم‌ترین و قابل اعتمادترین نگهدارنده‌ها برای انواع سازه‌های بتنی و فلزی شناخته می‌شوند. وال پست متشکل از دو کلمه Wall به معنی دیوار و Post به معنی نگهدارنده است. وال پست می‌تواند در زمان زلزله و در هنگام وارد شدن نیرو‌های خارجی شدید، از ریزش دیوار و جدا شدن آن از سازه جلوگیری کند.

در واقع وظیفه اصلی وال پست، نگه داشتن محکم دیوار در جای خود است. اما وال پست انواع مختلفی دارد که از نظر نوع متریال مورد استفاده و نوع نصب با هم متفاوت هستند. در این مقاله از سایت نوین وال مش می‌خواهیم به معرفی انواع وال پست و مشخص کردن بهترین نوع آن بپردازیم. مش فایبرگلاس

انواع وال پست‌ها بر چه اساسی دسته‌بندی می‌شوند؟

انواع وال پست‌ها را می‌توان بر اساس پارامتر‌های گوناگونی دسته‌بندی کرد. به همین دلیل دسته‌بندی‌های مختلفی جهت معرفی انواع نگهدارنده‌های دیوار وجود دارند. وال پست‌ها بر اساس نوع متریال مورد استفاده برای اجراء و نوع اجراء به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند. اما کلی‌ترین دسته‌بندی مربوط به وال پست‌ها به نوع اجرای آن‌ها باز می‌گردد.

وال پست‌ها به سه صورت عمودی، افقی و ترکیبی نصب می‌شوند. هر کدام از انواع این وال پست‌ها دارای زیرمجموعه‌های مربوط به خودشان هستند. در ادامه به معرفی انواع مختلف وال پست‌ها از نظر نوع نصب و اجراء در سازه می‌پردازیم.

وال پست قائم یا عمودی

یکی از انواع وال پست که برای مقاوم‌سازی دیوار‌ها بسیار کاربردی است، وال پست قائم می‌باشد. در این روش از ناودانی‌ها و نبشی جهت مقاوم‌سازی دیوار بهره می‌برند. همچنین این نوع وال پست موازی با ستون اجراء می‌شود. وادار‌های عمودی از روی تیر پایین عبور کرده و به قسمت زیرین تیر طبقه پایین وصل خواهند شد.

معایب وال پست و وال مش

در این نوع وال پست از میلگرد‌های ۱۰ در فواصل یک متری بهره می‌برند که به نبشی‌ها جوش‌زده می‌شوند. وال پست قائم دارای دو نوع وال پست میانی و وال پست کناری است. وال پست میانی در طول دیوار اجراء می‌شود. اما وال پست میانی با فواصلی مشخص در کنار سایر اعضای قائم دیگر قرار می‌گیرد.

وال پست افقی

از دیگر انواع وال پست، وال پست افقی تیک است. در این نوع وال پست، مقاطع به صورت افقی و قائم بر ستون وصل می‌شوند. در دیوار‌هایی که ارتفاع آزاد آن‌ها بیش از ۵/۳ متر است، این نوع وال پست ارتفاع دیوار را کاهش می‌دهد. وال پست افقی دیوار را از قالب جدا کرده و به نگهداری بهتر تیرک‌ها کمک می‌کند. وادار‌های افقی باید حداکثر ۱ متر با ستون‌ها فاصله داشته باشند. تیرک باید به گونه‌ای در دیوار نصب شود که یک باری از سمت بالا به آن وارد نشود. برای اجرای انواع وال پست افقی از میلگرد‌های سایز ۱۴ و بالاتر از آن در فواصل ۱ الی ۵/۱ متری بهره می‌برند.

وال پست ترکیبی (عمودی و افقی)

یکی از انواع وال پست‌ها که از ایمنی بالایی برخوردار است، وال پست ترکیبی می‌باشد. وال پست ترکیبی همان طور که از نامش پیداست، ترکیبی از انواع وال پست قائم و افقی است. در ساختمان‌های بلند، بزرگ و مرتفع در مناطق زلزله خیز و بادگیر از وال پست‌های ترکیبی بهره می‌برند.

در واقع مهندس ناظر می‌تواند طراحی و استفاده از چندین نوع وال پست را تأیید کند. انجام این نوع وال پست برای پروژه‌های عظیم ساختمان‌سازی مانند بیمارستان‌ها واجب‌تر است. زیرا تأمین ایمنی ساختمان‌هایی با کاربری عمومی بسیار مهم‌تر می‌باشد.

وال پست مش (وال مش)، نسل نوین انواع وال پست‌ها

یکی از جدیدترین و پیشرفته‌ترین انواع وال پست، وال مش می‌باشد. در این روش دیوار‌ها با استفاده از مش فایبرگلاس نگهداری می‌شوند. توری الیاف شیشه با قرار گرفتن در پلاستر سیمانی- پلاستر گچی موجب نگهداری بهتر دیوار‌ها شده و از تخریب آن‌ها هنگام وقوع زلزله جلوگیری می‌کند.

والش مش در سازه بتنی از ترک خوردن دیوار‌ها جلوگیری کرده و به یکدست ماندن آن‌ها کمک خواهد کرد. وال مش نسبت به انواع دیگر وال پست‌ها دارای مزایای بسیار خوبی است.

کاربردی‌ترین انواع وال پست‌ها

همان طور که قبلاً اشاره کردیم، انواع وال پست‌ها بر اساس فاکتور‌های مختلفی دسته‌بندی می‌شوند. حال نوع متریال مورد استفاده برای اجرای وال پست نیز دسته‌بندی جدیدی را برای آن ایجاد می‌کند. استفاده از هرکدام از این وال پست‌ها بستگی به صلاحدید مهندسان و کارشناسان پروژه و همچنین نوع کاربری ساختمان دارد.

همچنین اندازه ساختمان نیز در استفاده از هر کدام از انواع وال پست بی‌تأثیر نیست. در ادامه می‌خواهیم به معرفی انواع پرکاربرد و متداول وال پست‌ها در ساختمان‌سازی بپردازیم.

وال پست‌های ساخته شده با IPE

یکی از انواع وال پست که در ساختمان‌سازی بسیار پرکاربرد است، وال پست‌های ساخته شده با مقطع IPE می‌باشد. این مقاطع با استفاده از فولاد بسیار مقاوم نورد گرم و نورد سرد ساخته می‌شوند. قطعات وال پست IPE امکان حرکت دیوار را در صفحه خود به هنگام زلزله فراهم می‌کنند. بنابراین دیوار به هیچ وجه دچار ریزش نخواهد شد.

این نوع وال پست به عنوان وادار قائم کناری و میانی در دیوار‌هایی با طول بیش از ۴ متر مورد استفاده قرار می‌گیرد. وال پست IPE متشکل از ۴ قطعه نبشی یا ناودانی است. اتصالات کشویی موجود در این نوع وال پست، امکان لغزش ایمن دیوار را فراهم خواهند کرد.

وال پست‌های باکس فولادی

یکی دیگر از انواع وال پست، مقاطع باکس فولادی است که به آن مقطع قوطی هم می‌گویند. این نوع وال پست به عنوان وادار قائم یا وادار عمودی در ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نوع وال پست دارای شکل هندسی بسیار منظمی بوده و هیچ بی‌نظمی را در سازه ایجاد نمی‌کند. همچنین اتصال آن به سازه با استفاده از اتصالات پیچی یا جوشی به راحتی امکان‌پذیر است. این نوع وال پست به دلیل داشتن نبشی‌های کنترل‌کننده، امکان حرکت دیوار را در صفحه فراهم می‌کند. در نتیجه در زمان زلزله دیوار دچار ریزش یا ترک خوردگی نخواهد شد و ساختمان کمترین میزان آسیب را تجربه خواهد کرد.

وال پست با مقطع ناودانی

یکی دیگر از انواع وال پست که از پروفیل‌های ناودانی U شکل ساخته می‌شود، وال پست ناودانی است. این وال پست دیوار را با استفاده از الیافی مانند پشم سنگ یا یونولیت از قاب اصلی جدا می‌کند. درنتیجه دیوار می‌تواند در صفحه به صورت آزادانه به حرکت دربیاید. این وال پست به دو صورت پیوسته یا ممتد و منقطع اجراء می‌شود.

در مواردی که اهمیت ایمنی سازه بالا باشد از وال پست پیوسته بهره می‌برند. زیرا این نوع وال پست حتی از ترک خوردگی دیوار نیز جلوگیری خواهد کرد. اما در سازه‌های کم اهمیت‌تر استفاده از وال پست منقطع نیز کفایت می‌کند. وال پست با مقطع ناودانی نیازی به نصب نبشی ندارد.

وال پست‌های ساخته شده با مقطع نبشی

یکی از انواع وال پست‌ها که نسبت به انواع دیگر هزینه بسیار کمتری دارد، وال پست با مقطع نبشی است. این نوع نبشی را می‌توان حتی در کارگاه با استفاده از اتصال ۹۰ درجه دو ورق به راحتی ساخت.

این نوع وال پست به عنوان یک وادار میانی یا وادار کیانی جهت نگه داشتن دیوار مورد استفاده قرار می‌گیرد. با کمک اتصالات پیچی و جوشی می‌توان این نوع وال پست را به راحتی به دیوار متصل کرد. این نوع وال پست به عنوان وادار قائم نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

بهترین نوع وال پست برای سازه بتنی و فلزی کدام است؟

شاید شما هم این سؤال را داشته باشید که از میان انواع وال پست‌ها، کدام نگهدارنده بهتری برای دیوار است؟ در پاسخ به این سؤال باید بگوییم که وال مش‌ها بهترین جایگزین برای انواع سنتی و قدیمی وال پست‌های فلزی هستند.

بر اساس پیوست ششم آیین‌نامه ۲۸۰۰ وال مش به عنوان یک روش ایمن، پیشرفته و کارآمد جهت مقاوم‌سازی ساختمان‌ها به کار می‌رود. با مقایسه وال مش و وال پست می‌توانیم به آسانی به مزایای وال مش به عنوان انتخابی مناسب جهت مسلح سازی دیوارها پی ببریم.

مزایای وال مش نسبت به انواع دیگر وال پست

وال مش به سبب مزایای فوق‌العاده‌ای که دارد به یکی از محبوب‌ترین و پرکاربردترین انواع وال پست در سال‌های اخیر تبدیل شده است. مزایای وال مش نسبت به وال پست‌های قدیمی به صورت زیر هستند.

  • نصب آسان و سریع بدون نیاز به تخصص زیاد
  • قیمت بسیار مناسب و ارزان قطعات وال مش
  • استفاده از چسب اپوکسی وال مش به جای جوشکاری و اتصالات پیچیده
  • ایجاد ایمنی بالا برای دیوار‌های ساختمان و جلوگیری از ریزش آن‌ها
  • مورد تأیید بودن توسط آیین‌نامه ۲۸۰۰

نوین وال مش، نصب و اجرای وال مش ساختمان

شرکت نوین وال مش، ارائه دهنده بهترین و باکیفیت‌ترین انواع وال پست مش (وال مش) در سراسر ایران است. می‌توانید تمامی قطعات وال مش را با قیمت بسیار مناسب و ارزان از این شرکت خریداری نمایید. اگر جهت خرید انواع وال مش به راهنمایی بیشتری نیاز دارید، حتماً با شماره تلفن‌های موجود در سایت تماس حاصل فرمایید.

 

جمع‌بندی

در این مقاله از سایت نوین وال مش، به بررسی انواع وال پست‌ها و معرفی بهترین نوع آن پرداختیم. اگر قصد خرید والش مش را دارید، توصیه ما این است که حتماً آن را از مراکز معتبر خریداری نمایید. نوین وال مش ارائه دهنده انواع وال مش و خدمات مربوط به نصب و اجرای وال مش است.

جهت اطلاع از نحوه خرید و قیمت وال مش تنها کافیست با کارشناسان نوین وال مش در ارتباط باشید. کارشناسان پاسخگوی تمامی سؤالات شما در زمینه خرید و نصب وال مش هستند.نتیجه بگیریم که وال مش بسیاری از معایب وال پست‌های قدیمی و منسوخ شده را ندارد.

 

مقالات مرتبط
وال پست الیافی چیست؟

وال پست الیافی یکی از متداول‌ترین و بهترین روش‌ها جهت مهار لرزه‌ای دیوار‌های غیرسازه‌ای است که از قبل ایمن نشده‌اند. وال پست نوین، وال پست FPR، وال پست مش و وال مش از نام‌های دیگر

ادامه »
وال پست چیست
وال پست چیست؟

وال پست یا نگهدارنده دیوار، روشی است که امروزه جهت مقاوم‌سازی بخش‌های غیرسازه‌ای ساختمان به کار می‌رود. ساختمان‌هایی که در مناطق جغرافیای زلزله خیز و بادخیز قرار گرفته‌اند، بیشتر در معرض تخریب قرار دارند. زلزله‌ای

ادامه »
وال پست و معایب ان
معایب وال پست

معایب وال پست در سال‌های اخیر جزء مواردی بوده‌اند که بسیار مورد توجه مهندسان و کارشناسان حوزه ساخت و ساز قرار گرفته‌اند. در واقع معایب این روش موجب ناامیدی بسیاری از فعالان حوزه ساخت و

ادامه »
میلگرد بستر در دیوار چینی

استفاده از میلگرد بستر در دیوار چینی امروزه در بسیاری از پروژه‌های ساختمانی دیده می‌شود. زمین لرزه جزء یکی از پرخسارت‌ترین حوادثی است که همواره در کشور ما رخ می‌دهد. درنتیجه مهندسان به فکر افزایش

ادامه »
مشاوره وال مش