اجرای والمش میتواند بهعنوان یکی از راهکارهای اصولی برای مسلحکردن دیوارها در برابر زلزله باشد که میتوانید برای دریافت راهنمای خرید، استعلام قیمت، طراحی و نصب این مصالح از نوین وال مش کمک بگیرید.
در زمان وقوع حوادثی همچون زلزله، خرابی دیوارهای غیر سازهای خسارتهای زیادی را به بار میآورد که استفاده از این مصالح تا حد زیادی میتواند در جلوگیری از این مشکل موثر باشد.
هدف از اجرای والمش چیست؟
وال مش که در واقع بهعنوان کامپوریتهای تقویتشده با استفاده از الیاف پارچه نیز ساخته میشود، خصوصیات مکانیکی بسیار مناسبی دارد و امکان افزایش مقاومت دیوارهای غیر سازهای را بهخوبی فراهم میکند.
در زمان استفاده از والمش بر روی دیوارهای غیر باربر میتوان انتظار داشت که میزان استحکام و سختی سازه در برابر نیروهای جانبی زلزله بهبود پیدا کند و عملکرد مناسبی را بهدنبال داشته باشد.
وال مش فایبرگلاس بهعنوان یکی از نمونههای پرکاربرد است و از چندین لایه مختلف تشکیل شده که شامل قطعاتی از قبیل یک بخش توری فایبرگلاس و 2 لایه پلاستر گچی یا سیمانی است.
مزایای اجرای وال مش برای ساختمانها
با در نظر گرفتن این موضوع که وال مش میتواند مزایای بسیار مناسبی برای ساختمانهای فلزی و بتنی ایجاد کند، درحالحاضر به یکی از مصالح پرکاربرد تبدیل شده است که تعدادی از این مزایا عبارتاند از:
- امکان اجرای وال مش بر روی انواع دیوارهای سیمانی، آجری، سفالی و دیگر موارد وجود دارد.
- چنین تجهیزاتی میتوانند ایستایی دیوار را تضمین کنند و مانع از حرکت خارج از صفحه دیوار شوند.
- استفاده وال مش میتواند تا حدود 50 درصد از هزینههای مربوط به مقاومسازی دیوارها را کاهش دهد.
- این تجهیزات در انجام تستهای لرزهای عملکرد بسیار خوبی را از خود نشان میدهند.
- وزن پایین وال مش هباعث میشود تا نصب آن معمولا بسیار ساده باشد و از این طریق سرعت تکمیل پروژه را افزایش میدهد.
- زمانی که برای بالابردن استحکام دیوارهای غیر باربر از این مصالح استفاده میشود دیگر نیازی به مهارهای افقی همچون بستهای فلزی و میلگرد نیست.
تفاوت بین والمش و وال پستهای سنتی چیست؟
هرچند تا قبل از طراحی و تولید وال مش از تجهیزاتی تحت عنوان وال پست برای مهار دیوارها استفاده میشد اما ویژگیهای بسیار خوبی که این مصالح دارند باعث میشود تا کاربرد آنها بهطور فزایندهای افزایش پیدا کند.
وال پستها از قیمت و وزن بالایی برخوردار هستند، از طرفی نصب و اجرای آنها نیز سخت و زمانبر است اما از سوی دیگر استفاده از وال مش بهدلیل عدم بهکارگیری میلگرد و بستهای فلزی، هزینه کمتری را بهدنبال دارد.
یکی دیگر از مواردی که میتوان بهعنوان تفاوت میان وال مش و وال پست در نظر گرفت مربوط به این است که استفاده از نبشیهای کنترلکننده در وال مش باعث میشود تا در زمان بروز حوادث مختلف، دیوارها بهترین عملکرد را داشته باشند.
در ضمن باید این را هم در نظر داشته باشید که وال مش در مقایسه با دیگر نگهدارندههای مورد استفاده در ساختمانسازی، محدودیت طولی ندارد و وادارهای قائم نیز برای آن حذف شده است.
نصب وال مش چگونه است؟
با توجه به اینکه هدف اصلی برای استفاده از وال مش، بالابردن میزان مقاومت دیوارهای غیر سازهای است درصورتیکه تمامی مراحل نصب بهدرستی دنبال نشود، امکان دارد استحکام سازه کاهش پیدا کند.
از همین رو باید در زمان نصب وال مش از نیروهای ماهر و متخصص برای این منظور کمک بگیرید تا تمامی مراحل براساس اصول و مقرارت انجام شود تا در پایان کار نسبت به ایجاد مقاومت دیوارها اطمینان کافی داشته باشید.
دیوار چینی ساختمان برای اجرای وال مش
اولین اقدام برای استفاده از والمش، دیوارچینی ساختمان است که بهصورت عادی و بدون نیاز به وادارهای قائم انجام میشود که با توجه به این مسئله سرعت اجرای دیوارچینی افزایش پیدا میکند.
در این حالت از نظر طولی هیچگونه محدودیتی وجود ندارد و از طرفی نیز اتصال لبه قائم دیوارها به ستون و عضوهای قائم در سازه باید بهگونهای باشد که مشکلی برای جابهجایی اعضا ایجاد نکند.
اجرای یک لایه پلاستر بر روی دیوار
مرحله بعدی که باید برای اجرای وال مش انجام شود، بهکار بردن یک لایه پلاستر روی دیوار است که معمولا با توجه به جنس مش فایبرگلاس از مصالح گچی یا سیمانی برای این منظور استفاده میکنند.
درصورتیکه مش فایبرگلاس مورد استفاده از نوع مقاوم به قلیا باشد امکان استفاده از مصالح سیمانی وجود دارد، این درحالی است که پلاستر گچی برای مواقعی بهکار میرود که مش فایبرگلاس از نوع E-glass باشد.
نصب مش فایبرگلاس در زمان اجرای وال مش
حال که لایه پلاستر اولیه اعمال شد نوبت به قرارگیری مش فایبرگلاس میرسد که باید عرض آن را بهطور دقیق مشخص کرد، در مواقعی که ارتفاع دیوار از حد خاصی بیشتر باشد باید از نوار وال مش در 2 طرف دیوار استفاده کرد.
در این مرحله یکی دیگر از اقداماتی که ضروری بهنظر میرسد، مربوط به مهار مش است که در این حالت از اسپایکهایی شبیه به پیچ پلاستیکی استفاده میکنند که با کمک دریل یا چسب اوپوکسی در جای خود ثابت میشود.
اجرای لایه پلاستر دوم روی مش فایبرگلاس
جهت بالابردن مقاومت و استحکام والمش، از یک لایه پلاستر دیگر که میتواند شامل سیمان یا گچ باشد استفاده میکنند که در این حالت امکان جابهجایی فایبرگلاس کم میشود، میزان ایمنی نیز بالاتر میرود و نیاز به تعمیر وال مش ندارید.
آخرین مرحله اجرای والمش، نصب نبشی
بعد از انجام تمامی مراحل برای اینکه لبههای دیوار مهار شود، نبشی یا ناودانی را در بخشهای بالایی و پایینی دیوار نصب میکنند تا از این طریق میزان مقاومت سازه افزایش پیدا کند.
وال مش نوین، مرکزی معتبر برای نصب و خرید وال مش
با توجه به اینکه استفاده از این تجهیزات میتواند کاربردهای فراوانی در راستای مقاومسازی ساختمان داشته باشد و از طرفی هزینههای جانبی را کاهش دهد، بهتر است بهدنبال یک مرکز معتبر برای خرید و اجرای اصولی وال مش باشد.
از همین رو برای خرید وال مش میتوانید از کارشناسان مجموعه نوین وال مش کمک بگیرید تا تمامی اطلاعات مورد نیاز درباره قیمت، نحوه نصب و موارد استفاده از این محصول را در اختیار شما قرار دهند، برخی از خدمات این شرکت عبارتاند از:
- امکان اجرای تمامی مراحل وال مش مطابق با استانداردها و آییننامههای مهندسی
- مسلحسازی دیوارهای غیر سازهای با استفاده از نوار شبکه الیاف
- ارائه خدماتی در راستای تهیه و اجرای پلاستر بر روی مش الیاف
جمعبندی
اجرای والمش با هدف افزایش مقاومت دیوارهای غیر سازهای در برابر زلزله و حواث احتمالی انجام میشود که مزایای بسیار خوبی در مقایسه با وال پستهای سنتی دارد.
برخی از مزایای این محصول کاهش هزینهها، افزایش سرعت در تکمیل پروژه و برخی موارد دیگر است که برای اجرای این مصالح باید مراحل خاصی را دنبال کرد که در این راستا انتخاب یک مرکز معتبر همچون نوین وال مش به شما کمک میکند.