میلگرد بستر در دیوار چینی

استفاده از میلگرد بستر در دیوار چینی امروزه در بسیاری از پروژه‌های ساختمانی دیده می‌شود. زمین لرزه جزء یکی از پرخسارت‌ترین حوادثی است که همواره در کشور ما رخ می‌دهد. درنتیجه مهندسان به فکر افزایش مقاومت ساختمان‌ها در برابر زمین لرزه و خرابی‌های ناشی از آن افتادند. روش‌های مختلفی برای مقاوم‌سازی ساختمان در برابر نیرو‌های زمین لرزه وجود دارند.

این روش‌ها هر کدام به نوعی می‌توانند ساختمان را به اصطلاح ضد زلزله کنند. میلگرد بستر نیز یکی از این روش‌ها می‌باشد. در این مقاله از سایت نوین وال مش قصد داریم روش میلگرد بستر در دیوار چینی را جهت مقاوم‌سازی ساختمان‌ها بررسی کنیم.

میلگرد بستر چیست؟

قبل از آنکه به نحوه اجرای میلگرد بستر در دیوار چینی بپردازیم، می‌خواهیم مقداری این المان مهم را معرفی کنیم. میلگرد بستر یک المان تقویت‌کننده و تسلیح‌کننده فلزی است که در طی دیوار چینی و همزمان با آن اجرا می‌شود. این المان شامل دو میلگرد آجدار است که به صورت موازی هم قرار گرفته‌اند. میلگرد‌های دیگر در وسط این دو میلگرد موازی به صورت زیگزاگی (خرپایی) یا عمودی (نردبانی) قرار می‌گیرند. در واقع این میلگرد‌های میانی هستند که دو میلگرد موازی را به هم وصل می‌کنند.

 

میلگرد بستر در دیوار چینی به صورت کامل درون دیوار و در میان ملات بین مصالح قرار می‌گیرد. طبق استاندارد‌های بین‌المللی ضخامت و قطر میلگرد‌ها نباید کمتر از ۴ میلی‌متر باشد. همچنین فاصله بین دو میلگرد موازی بین ۵. ۵، ۱۱ یا ۱۵ سانتی‌متر انتخاب شود. دوسر میلگرد‌های بستر دیوار به وادار‌های کنار در دیوار چینی متصل می‌شوند. این گونه رج‌های چیده شده دیوار یکپارچه خواهند شد.

هدف از اجرای میلگرد بستر در دیوار چینی ساختمان

هدف از اجرای میلگرد بستر در دیوار چینی، افزایش استحکام و مقاومت ساختمان در برابر نیرو‌های مخرب خارجی همانند زمین لرزه است. ساختمانی که در برابر زمین لرزه ایمن است، باید دارای مقاومت فشاری و مقاومت کششی باشد. ساختمان‌های بتنی دارای مقاومت فشاری بسیار خوبی هستند. اما در مورد مقاومت کششی ضعف دارند.

اجرای میلگرد‌های بستر در میان دیوار چینی ساختمان می‌تواند مقاومت کششی دیوار‌های سازه را چندین برابر کند. در واقع این میلگرد‌ها با قرار گرفتن در میان ملات ساختمان، مقاومت کششی آن را افزایش داده و از ترک خوردگی دیوار جلوگیری می‌کنند.

هدف دیگر اجرای میلگرد بستر در دیوار چینی ساختمان، بهره‌مندی از مزایای یک سازه فولادی است. سازه‌های بتنی و سازه‌های فولادی هر دو به نوبه خود دارای مزایا و معایب متعددی هستند. اما اگر این دو سازه در یک ساختمان به کار روند، می‌توان از مزایای هر دو استفاده کرد. از اهداف دیگر اجرای میلگرد بستر می‌توان به اجرای وال پست فلزی برای ساختمان اشاره کرد. در واقع اجرای وال پست برخلاف اجرای وال مش با استفاده از اجزای میلگرد‌های بستر صورت می‌گیرد.

برای خرید، نصب و اجرای وال مش تنها کافیست با کارشناسان شرکت نوین وال مش در ارتباط باشید. کارشناسان نوین وال مش بهترین مشاوره را در زمینه خرید وال مش به شما ارائه می‌دهند.

مشخصات و ویژگی‌های میلگرد بستر

برای اجرای میلگرد بستر در دیوار چینی نمی‌توان از هر نوع میلگردی استفاده کرد. در واقع این روش برای آن که بتواند بیشترین تأثیر را داشته باشد، باید به ویژگی‌های میلگرد بستر توجه کرد. میزان کیفیت، مقاومت و استحکام میلگرد‌ها با مقاومت سازه ارتباط مستقیم دارند. به همین دلیل ما در این بخش می‌خواهیم به مشخصات و ویژگی‌های میلگرد بستر در دیوار چینی بپردازیم.

  • جنس این میلگرد‌ها اغلب از کربن استیل گالوانیزه یا استنلس استیل (فولاد ضد زنگ) است.
  • میلگرد‌ها باید در برابر محیط‌های قلیایی مقاومت بالایی داشته باشند. زیرا ملات مورد استفاده برای دیوار چینی دارای خاصیت قلیایی بوده و به مرور می‌تواند موجب تضعیف میلگرد شود.
  • رطوبت موجود در ملات جهت زنگ زدگی میلگرد بسیار خطرناک است. به همین دلیل میلگرد‌های فولادی باید گالوانیزه بوده و در برابر رطوبت و زنگ زدگی مقاوم باشند. در غیر این صورت میلگرد دچار خوردگی شده و استحکام آن کاهش می‌یابد.
  • میلگرد بستر توانایی ایجاد یک پیوند قوی و محکم را با بتن دارد. این پیوند قوی به منسجم شدن سازه کمک کرده و خطر ترک خوردگی دیوار را کاهش می‌دهد.
  • میلگرد‌ها هم به صورت خرپایی و هم عمودی وجود دارند. همچنین می‌توان آن‌ها را به دو روش افقی و عمودی اجرا کرد. بنابراین تنوع بالایی از این نظر دارند.

چرا اجرای میلگرد بستر در دیوار چینی مهم است؟

شاید برای شما هم سؤال باشد که اصلاً اجرای میلگرد بستر در دیوار چینی چه اهمیتی دارد؟ اهمیت این این روش را می‌توان در مزایای بیشمار آن جستجو کرد. مزیت بزرگ این روش افزایش مقاومت، استحکام و ایمنی ساختمان است. با این روش می‌توان از بروز خرابی‌ها و خسارات مختلفی جلوگیری کرد. زیرا میلگرد‌های بستر می‌توانند مقاومت کششی و خمشی دیوار‌های سازه را افزایش دهند. مزیت دیگر آن ارزان و کم هزینه بودن این روش است. البته قیمت وال مش در مقایسه با اجرای میلگرد بستر ارزان‌تر می‌باشد.

اجرای میلگرد بستر در دیوار چینی ساده بوده و پیچیدگی و چالش خاصی ندارد. بنابراین در زمان کمی می‌توان میلگرد‌های بستر را در سطح دیوار نصب کرد. مزیت دیگر اجرای میلگرد بستر در دیوار چینی، وزن کم آن است. میلگرد‌ها قطر و وزن کمی دارند. در نتیجه وزن زیادی را به بار اصلی ساختمان وارد نخواهند کرد. در نتیجه در هنگام بروز خرابی، خطرات زیادی ایجاد نمی‌کنند.

اجرای میلگرد بستر در وال پست ساختمان

یکی از اهداف استفاده از میلگرد بستر در دیوار چینی ساختمان، اجرای روش وال پست است. البته امروزه کمتر از روش وال پست استفاده می‌کنند زیرا روش‌هایی مانند وال مش به جای روش‌های قدیمی منسوخ شده اجرا می‌شوند. اما با این وجود نمی‌توان اهمیت اجرای میلگرد‌های بستر را نادیده گرفت.

البته اجرای روش وال پست با روش میلگرد بستر متفاوت است. اما با این وجود از میلگرد‌های بستر به عنوان یکی از بخش‌های اصلی اجرای وال پست بهره می‌برند. با این تفاوت که اجرای میلگرد بستر برای تمامی دیوار‌ها الزامی است. در صورتی که نصب وال پست برای تمامی سازه‌ها اجباری نیست.

وال پست طول آزاد دیوار را کاهش داده و نسبت طول به ارتفاع دیوار را کنترل می‌کند. در نتیجه عکس العمل دیوار در هر دو راستا توزیع می‌شود. این گونه قسمتی از نیرو‌ها و بار‌هایی که به صورت عمودی بر دیوار وارد می‌شوند، در راستای افقی توزیع خواهند شد. مقاومت دیوار در راستای افقی ناچیز است. به همین دلیل تسلیح و تقویت دیوار در این راستا امری ضروری می‌باشد.

میلگرد بستر در چه دیوار‌هایی قابل اجرا می‌باشد؟

یکی از مزایای استفاده از میلگرد بستر در دیوار چینی، امکان اجرای آن در انواع دیوار‌ها می‌باشد، همان طور که خرید وال مش برای انواع دیوار‌ها امکان‌پذیر است، میلگرد بستر نیز این خاصیت را دارد. این روش را می‌توان هم برای دیوار‌های باربر و هم غیرباربر اجرا کرد.

  • دیوار آجری
  • آجر سفال
  • بلوک بتنی توخالی
  • بلوک هبلکس
  • بلوک لیکا
  • بلوک ACC
  • بلوک سیمانی
  • و… جزء انواع این دیوار‌ها هستند.

با نصب وال مش نیز تمامی این دیوار‌ها با استفاده از مش فایبرگلاس و چسب اپوکسی وال مش تقویت خواهند شد.

روش‌های مختلف اجرای میلگرد بستر در دیوار چینی

خوشبختانه اجرای میلگرد بستر در دیوار چینی را می‌توان به دو روش مختلف انجام داد. در واقع میلگرد‌ها را می‌توان هم به صورت افقی و هم به صورت عمودی در راستای دیوار نصب کرد. در روش افقی از دو نوع میلگرد خرپایی و نردبانی استفاده می‌کنند. در این روش میلگرد‌ها در فواصل معینی در حین دیوار چینی در میان مصالح دیوار قرار می‌گیرند. در صورت وجود مقاطع فلزی یا وادار‌های فلزی در دو طرف دیوار می‌توان میلگرد‌ها را به آن جوش زد. در غیر این صورت امکان استفاده از بست و قالب وجود دارد.

در روش عمودی اجرای میلگرد بستر در دیوار چینی از میلگرد‌های معمولی استفاده می‌کنند. در این روش میلگرد‌ها در فضای خالی بین بلوک‌ها به صورت عمودی قرار گرفته و اطراف آن‌ها با استفاده از ملات پر می‌شود. در این روش دیوار به سقف وصل نشده و به سمت ناودان سقف پیش می‌رود. برای مهار میلگرد‌ها نیز از نبشی و سپری استفاده می‌کنند. این میلگرد‌ها فشار عمودی که بر دیوار وارد می‌شود را کاهش می‌دهند.

نکات مهمی که در انجام میلگرد بستر در دیوار چینی

در هنگام اجرای میلگرد بستر در دیوار چینی نکات مهمی وجود دارند که رعایت آن‌ها الزامی است. در غیر این صورت میلگرد بستر نمی‌تواند کارآمد باشد. این نکات به صورت زیر هستند.

  • طول میلگرد یا مفتول استفاده شده در این روش نباید کمتر از ۴ میلی‌متر باشد.
  • حداکثر قطر میلگرد به اندازه نصف ضخامت ملات است.
  • اندازه ضخامت ملات استفاده شده برای پوشاندن میلگرد نباید بیشتر از ۱۶ میلی‌متر باشد.
  • میلگرد بستر در دیوار چینی بلوک هبلکس باید از نوع نردبانی باشد. زیرا بند بستر آن کمتر از ۳ میلی‌متر است.
  • محل جوشکاری میلگرد‌ها باید ضد زنگ شود تا در برابر زنگ زدگی مقاوم باشد.
  • حداکثر فاصله برای میلگرد‌های بستر ۴۰ سانتی‌متر است. یعنی فاصله هر میلگرد از میلگرد بعدی نباید بیشتر از ۴۰ سانتی‌متر شود.

جمع‌بندی

اجرای روش میلگرد بستر در دیوار چینی همانند نصب وال مش می‌تواند روش مناسبی برای افزایش مقاومت سازه‌ها باشد. البته وال مش در مقایسه با این روش مزیت‌های فوق‌العاده‌ای دارد که استفاده از آن را آسان‌تر می‌کنند. برای خرید بهترین و باکیفیت‌ترین انواع وال مش برای سازه بتنی می‌توانید با شماره‌های موجود در سایت تماس بگیرید. کارشناسان نوین وال مش آماده پاسخگویی به تمامی سؤالات متقاضیان گرامی هستند.

مقالات مرتبط
مقایسه قیمت وال مش و وال پست
مقایسه قیمت نصب وال مش و وال پست

یکی از مهم‌ترین پارامترها در انتخاب انواع وال پست برای ایمن‌سازی ساختمان، قیمت آن است. قیمت وال پست و وال مش همواره بحث داغی میان متخصصان و مهندسان ساختمان‌سازی بوده است. زیرا تمامی پیمانکاران علاوه

ادامه »
انواع اتصالات وال پست
انواع اتصالات وال پست الیافی

اگر قصد اجرای وال پست برای ساختمان خود دارید، ابتدا باید انواع اتصالات وال پست را بشناسید و تهیه کنید. وال پست یا نگهدارنده دیوار، روشی برای مقاوم‌سازی دیوارها در برابر زلزله و جلوگیری از

ادامه »
پخش عمده توری وال مش فایبرگلاس
وال پست الیافی چیست؟

وال پست الیافی یکی از متداول‌ترین و بهترین روش‌ها جهت مهار لرزه‌ای دیوار‌های غیرسازه‌ای است که از قبل ایمن نشده‌اند. وال پست نوین، وال پست FPR، وال پست مش و وال مش از نام‌های دیگر

ادامه »
وال پست چیست
وال پست چیست؟

وال پست یا نگهدارنده دیوار، روشی است که امروزه جهت مقاوم‌سازی بخش‌های غیرسازه‌ای ساختمان به کار می‌رود. ساختمان‌هایی که در مناطق جغرافیای زلزله خیز و بادخیز قرار گرفته‌اند، بیشتر در معرض تخریب قرار دارند. زلزله‌ای

ادامه »
مشاوره وال مش