وال پست الیافی چیست؟

وال پست الیافی یکی از متداول‌ترین و بهترین روش‌ها جهت مهار لرزه‌ای دیوار‌های غیرسازه‌ای است که از قبل ایمن نشده‌اند. وال پست نوین، وال پست FPR، وال پست مش و وال مش از نام‌های دیگر این نوع وال پست هستند. امروزه اجرای وال مش نسبت به روش‌های قدیمی وال پست بسیار متداول‌تر است.

به همین دلیل حذف وال پست فلزی در دستور کار پروژه‌های ساختمانی جدید قرار دارد. در این روش با حذف وادار‌های افقی و قائم سنگین و گران قیمت نگهدارنده دیوار رو به رو هستیم. در این مقاله از سایت نوین وال مش می‌خواهیم به معرفی وال پست الیافی، نحوه اجرا، قیمت و خرید آن بپردازیم.

وال پست الیافی (FRP) چیست؟

وال پست الیافی نوعی نگهدارنده دیوار است که جهت مهار حرکت دیوار‌ها در خارج از صفحه کاربرد دارد. این نوع وال پست از ترک خوردگی، فروریزش، جابه جایی مصالح و ریختن دیوار در هنگام وارد شدن نیرو‌های خارجی جلوگیری خواهد کرد. بنابراین دیوار‌های غیرسازه‌ای ساختمان در برابر زلزله، طوفان، باد‌های شدید و… کاملاً ایمن خواهند شد.

وال مش توسط شبکه توری‌هایی از الیاف کربن یا شیشه به همراه نوعی رزین یا چسب اپوکسی اجراء می‌شود. به توری الیاف شیشه وال پست FPR، توری یا مش فایبرگلاس نیز می‌گویند. این مش در بستری از پلاستری سیمانی یا گچی قرار گرفته و موجب افزایش استحکام، مقاومت و‌ایستادگی دیوار خواهد شد.

اهمیت مهار لرزه‌ای دیوار‌های غیرسازه‌ای با وال پست الیافی

با استفاده از وال پست الیافی می‌توان تمامی دیوار‌های پیرامونی و غیرسازه‌ای ساختمان را به صورت کامل ایمن و مهار لرزه‌ای کرد. زلزله سال ۱۳۹۶ استان کرمانشاه به همه ثابت کرد که مهار اجزای غیرسازه‌ای ساختمان به اندازه اجزای سازه اصلی مهم است. زیرا در این زلزله بیشتر خسارت جانی مالی و جانی به دلیل ریزش دیوار‌های پیرامونی و غیرسازه‌ای بود.

به سبب خسارات این زلزله پیوست ششم به آیین‌نامه ۲۸۰۰ نظام مهندسی کشور اضافه شد. طبق این آیین‌نامه دیوار‌های غیرسازه‌ای باید با نگهدارنده دیوار یا وال پست ایمن‌سازی شوند.

آیا وال پست الیافی روشی ایمن و استاندارد است؟

بسیاری از افراد این سؤال را دارند که آیا وال پست الیافی یا وال پست FRP به اندازه وال پست فلزی قدیمی ایمن است؟ آیا وال مش می‌تواند به اندازه روش‌های قدیمی ایمن و استاندارد باشد؟ در پاسخ به این سؤال باید بگوییم که وال مش در آیین‌نامه ۲۸۰۰ کاملاً تأیید شده و اجرای آن از استاندارد‌های جهانی برخوردار است. اگر نصب و اجرای قطعات وال مش به درستی صورت گیرد، این روش بهتر از هر روش دیگری می‌تواند ساختمان را ایمن‌سازی کند.

البته دقت کنید که میزان پاسخگویی این روش کاملاً بستگی به نحوه اجرای آن دارد. اگر اجرای وال پست الیافی به صورت اصولی صورت نگیرد، نمی‌تواند کارکرد و مزایای خود را نشان دهد.

روش نصب و اجرای وال مش چگونه است؟

اجرای وال پست الیافی با استفاده از توری وال مش و چسب اپوکسی وال مش انجام می‌شود. در این روش شبکه الیاف ساخته شده از جنس کربن یا الیاف شیشه به صورت سرتاسری یا نواری در طول دیوار نصب خواهند شد. برای این کار، ابتدا یک لایه پلاستر سیمانی یا گچی روی دیوار اجراء می‌شود. سپس توری الیاف کربن یا مش فایبرگلاس بر روی پلاستر قرار گرفته و یک لایه پلاستر دیگر روی آن اجراء خواهد شد.

نمونه چسب اپوکسی و رزین وال مش

نصب نبشی‌های منقطع با استفاده از چسب اپوکسی انجام خواهد شد که مقاومت و استحکام بالایی دارد. طراحی و اجرای وال مش توسط پیمانکار یا مجری وال مش صورت می‌گیرد.

نکات اجرای وال پست FRP (وال پست نوین)

نکات مختلفی جهت اجرای وال پست الیافی وجود دارند که باید رعایت شوند. این نکات به نوعی تضمین‌کننده دوام و ماندگاری وال مش برای پروژه ساختمانی هستند. این نکات عبارتند از:

  • اگر برای انجام وال پست الیافی از توری الیاف کربن استفاده شود، باید مقاومت کششی آن حداقل ۳۰۰۰ مگاپاسکال باشد. همچنین حداقل دانسیته لازم برای آن ۵۰ گرم بر مترمربع است.
  • اگر برای اجرای وال پست FRP از توری الیاف شیشه استفاده شود، حداقل مقاومت کششی لازم برای آن ۱۰۰۰ مگاپاسکال است. همچنین دانسیته آن باید ۱۰۰ گرم بر متر مربع باشد.
  • حداقل فاصله لازم برای چشمه‌های توری الیاف ۵ میلی‌متر است.
  • در صورت استفاده از پلاستر سیمانی باید از مش فایبرگلاس مقاوم به قلیا (AR-Glass) استفاده شود. برای پلاستر‌های گچی استفاده از توری‌های ساده نیز بلامانع است.

مزایای وال پست الیافی (FRP) کدامند؟

مزایای وال مش یا همان وال پست الیافی باعث شده‌اند تا دیگر مهندسان علاقه‌ای به استفاده از وال پست‌های قدیمی نداشته باشند. در واقع با مقایسه وال پست و وال مش می‌توان به آسانی به برتری وال پست نوین دست یافت. مزایای وال پست FRP به صورت زیر هستند:

  • عدم وارد نمودن وزن و بار اضافه به ساختمان و سنگین نمودن آن
  • دوام و ماندگاری بالا در طول سالیان متمادی
  • قیمت بسیار کم نسبت به وال پست فلزی قدیمی و به صرفه بودن
  • اجرای آن در کمترین زمان ممکن بدون نیاز به تخصص ویژه

قیمت وال مش چقدر است؟

قیمت وال مش یا همان وال پست الیافی نسبت به وال پست فلزی و بتنی بسیار ارزان‌تر است. قیمت این نوع وال پست به عوامل مختلفی بستگی دارد. نوع اجرای وال پست، نوع شبکه توری، متراژ دیوار‌ها و وسعت پروژه، کیفیت قطعات وال مش، دستمزد پیمانکار و… جزء این عوامل هستند.

مسلماً هر چه کیفیت محصولات استفاده شده بیشتر باشد، قیمت خرید آن‌ها نیز بالاتر می‌رود. همچنین اگر وسعت پروژه زیاد باشد، به خرید محصولات بیشتری جهت اجرای وال پست الیافی نیاز داریم. دستمزد پیمانکار نیز در این صورت افزایش پیدا می‌کند. درنتیجه قیمت وال مش نیز افزایش می‌یابد.

خرید وال مش از شرکت نوین وال مش

اگر قصد خرید و اجرای وال پست الیافی را دارید، حتماً به مراکز و شرکت‌های معتبر و باتجربه در این زمینه مراجعه کنید. شرکت نوین وال مش به عنوان تولید‌کننده وال مش سالهاست که در زمینه ایمن‌سازی ساختمان‌ها با این روش فعالیت دارد. می‌توانید انواع محصولات باکیفیت وال پست الیافی را از این شرکت خریداری کنید.

نحوه اجرای وال مش در سازه بتنی

همچنین تیم متخصص و باتجربه نوین وال مش صفر تا صد اجرای این روش را انجام می‌دهند. قابل ذکر است که تمامی محصولات ارائه شده توسط این شرکت دارای تأییدیه از مرکز تحقیقات راه و شهرسازی هستند.

جمع‌بندی

در این مقاله از سایت نوین وال مش به معرفی این که وال مش چیست (وال پست الیافی) و نحوه اجراء و قیمت آن پرداختیم. وال مش جدیدترین روش اجرای وال پست جهت مهار لرزه‌ای دیوار‌های غیرسازه‌ای است. معایب وال مش نسبت به وال پست‌های فلزی قدیمی بسیار کمتر بوده و در مقایسه با آن‌ها هیچ عیب و ایرادی ندارد. جهت خرید باکیفیت‌ترین محصولات وال مش می‌توانید با کارشناسان فروش نوین وال مش در ارتباط باشید.

مقالات مرتبط
طراحی و محاسبه وال مش

یکی از اصلی‌ترین ضوابط وال مش این است که باید طراحی و محاسبه آن طبق اصول و به صورت استاندارد انجام شود. نحوه طراحی وال مش بسیار مهم است. زیرا اگر این طراحی به صورت

ادامه »
نقشه‌های اجرایی وال مش

وال پست الیافی یا وال پست مدرن با استفاده از نقشه وال مش در ساختمان‌ها اجراء می‌شود. یکی از روش‌های مهار لرزه‌ای دیوار‌های غیرسازه‌ای استفاده از وال مش یا همان نگهدارنده دیوار با استفاده از

ادامه »
مشاوره وال مش