امروزه با توجه به پیشرفت تکنولوژی تمامی کارها در همه صنایع و حوزهها به سوی آسان شدن پیش میروند. یکی از این تغییرات در صنعت ساختمانسازی، جایگزین شدن وال مش به جای وال پست فلزی در ساختمان است. این جایگزینی یکی از مهمترین تغییراتی است که در سالهای اخیر در صنعت ساختمانسازی شاهد آن بودهایم. با مطالعه مقاله مقایسه وال مش و وال پست نیز می توانید در خصوص حذف یا جایگزینی وال پست اطلاعاتی کسب بفرمایید.
اما دلیل این جایگزینی چیست؟ چرا مهندسان و پیمانکاران ترجیح میدهند به جای وال پست فلزی در ساختمان از وال مش استفاده کنند؟ مزایای این روش نسبت به انواع وال پست فلزی قدیمی چیست؟ در این مقاله از سایت نوین وال مش قصد داریم به صورت کامل به این سؤالات پاسخ داده و آنها را بررسی کنیم.
وال پست فلزی و وال مش، دو روش برای یک هدف
قبل از آن که به دلایل جایگزینی وال مش به جای وال پست بپردازیم، میخواهیم نقش این دو را در ساختمانسازی بررسی کنیم. مقاومسازی ساختمان در برابر زلزله همواره یکی از دغدغههای مهندسان و کارشناسان حوزه ساختمانسازی بوده است. به همین دلیل مهندسان تمامی تلاش خود را میکنند تا ساختمان مربوطه را در برابر زلزله ایمن نمایند. در واقع مقاومسازی در برابر زلزله یکی از دغدغههای اصلی در این حوزه است.
خوشبختانه در سالهای اخیر روشهایی همچون وال پست فلزی و وال مش به عنوان راهکارهایی مطلوب جهت مقاومسازی ساختمان ارائه شدهاند. هر دو روش میتوانند ساختمان را در برابر تنشها و فشارهای ناشی از زمین لرزه مقاوم ساخته و مانع از ریزش آن شوند. روش وال مش مقداری جدیدتر و پیشرفتهتر از روش وال پست بوده و به عنوان جایگزینی برای آن به کار میرود.
چرا از وال مش به عنوان جایگزین برای وال پست فلزی استفاده میکنند؟
مسلماً زمانی که روشهای جدید ابداع میشوند، روشهای قدیمی تا حدودی منسوخ خواهند شد. زیرا روشهای جدید همیشه مزایا و نقاط مثبتی دارند که روشهای قدیمی از آن بیبهره هستند. وال مش نیز به واسطه مزایایی که دارد گزینه مناسبی برای جایگزینی وال پست فلزی است.
البته این بدین معنی نیست که وال پستهای فلزی توانستهاند کارآمدی خود را از دست بدهند. زیرا امروزه در بیشتر پروژههای عظیم ساختمانسازی هنوز هم جایگاه خود را حفظ کردهاند. زیرا وال پست برای مقاومسازی ساختمانهای بزرگ در برابر زلزله هنوز هم انتخابایدهآلی است.
دلایل منسوخ شدن استفاده از وال پست فلزی در ساختمانسازی و جایگزینی آن با وال مش
مسلماً هر روشی به دلیل کم و کاستیها و معایبی که دارد به مرور زمان منسوخ شده و استفاده از آن کاهش مییابد. وال پست فلزی هم به دلیل کم و کاستیهای خود به مرور زمان جای خود را به وال مش داده است. یکی از این معایب، اضافه شدن بار و وزن بالا به ساختمان است. برای اجرای وال پست از وادارها و میلگردهای فلزی سنگین بهره میبرند. این مسأله خود میتواند به بار اصلی ساختمان اضافه کند. در نتیجه در صورت بروز هرگونه خرابی، میزان خسارت چندین برابر خواهد بود. بنابراین وال پست در صورت بروز حادثه عواقبی جدیتر در پی خواهد داشت.
طراحی و اجرای بسیار دشوار و پیچیده وال پست نسبت به وال مش
از دیگر دلایل منسوخ شدن وال پست فلزی و جایگزین شدن آن با وال مش، پیچیدگی بسیار زیاد اجرای آن است. همان طور که میدانید برای اجرای این روش باید وادارهای افقی و عمودی به وسیله جوشکاری به هم متصل شوند. همچنین میلگردها نیز باید با دقت در سازه قرار گیرند. اما مشکل اصلی این است که این اتصالات همیشه ایمن نیستند.
گاهی مواقع اتصالات وال پست بسیار کم انجام شده و در نهایت اتصالی ضعیف را به وجود میآورند. این اتصالات در هنگام زلزله به راحتی شکسته و موجب کاهش امنیت ساختمان خواهند شد. برای نصب و اجری وال پست فلزی نیروی کار بسیار متخصص و ماهر نیاز است.
زمانبر بودن وال پست در کنار هزینه بالای اجرا و نصب
زمان و هزینه از عوامل مهمی هستند که موجب محبوبیت جایگزین کردن وال مش به جای وال پست فلزی شدهاند. زمان و هزینه در پروژههای ساختمانسازی حرف اول را میزنند. مهندسان و کارشناسان این حوزه باید امور را به گونهای برنامهریزی کنند که پروژه با هزینه مناسب و در کمترین زمان ممکن آماده شود. اما اجرای وال پست تا حدودی مغایر با این اهداف است. زیرا هم نصب و اجرای وال پست زمان بر است و هم هزینه نهایی آن زیاد میشود.
مسلماً طراحی و نصب وادارها و میلگردهای فلزی زمان زیادی را میطلبد. از طرفی تهیه این مصالح هزینه بالایی در پی خواهد داشت. با جایگزینی وال مش دیگر شاهد این مسائل نخواهیم بود.
وال مش، بهترین جایگزین بر وال پست فلزی ساختمان
مهندسان ساختمانسازی وال مش را به عنوان بهترین جایگزین برای وال پست فلزی در ساختمان پیشنهاد میدهند. وال مش در سازه بتنی با استفاده از توریهای فیبر شیشهای مانند مش فایبرگلاس به مقاومسازی سازهها میپردازند.
در این روش، مش فایبرگلاس که در برابر پلاستر سیمانی- پلاستر گچی قلیایی مقاوم است، بر روی سازه نصب میشود. شبکه فیبر شیشهای مانع از ترک خوردگی دیوار و ریزش آن در هنگام زمین لرزه خواهد شد. در واقع یکپارچهسازی سازی مهمترین کاری است که توسط قطعات وال مش انجام میشود.
مزایای وال مش نسبت به وال پست فلزی برای ساختمان
نصب و اجرای وال مش به جای وال پست فلزی در ساختمان با مزایای زیادی همراه است. در واقع روش نوین وال مش توانسته بسیاری از کم و کاستیهای روش قدیمی وال پستهای فلزی را برطرف نماید. یکی از این مزایا، کم بودن و سبک بودن قطعات وال مش است. در این روش از سادهترین و البته مقاومترین قطعات و متریالها برای مقاوم کردن سازه بهره میبرند. بنابراین در هنگام بروز حادثه، خسارات جدی متوجه ساختمان نخواهد شد.
مورد دیگر که جزء بهترین مزایای وال مش نسبت به وال پست فلزی در ساختمان به حساب میآید، جلوگیری از ترک خوردن دیوار است. بسیاری از خرابیها و خسارات بزرگ ساختمان از ترک خوردگی سازه شروع میشوند. زیرا وال پست نمیتواند موجب یکپارچه شدن سازه شود. اما در روش وال مش مقاومسازی با استفاده از توری به صورت یکدست انجام میشود. درنتیجه شاهد ترک خوردگی سازه نخواهیم بود.
حذف شدن انواع وادارهای عمودی و افقی در اجرای وال مش
در نصب وال مش همانند روش وال پست فلزی در ساختمان دیگر شاهد میلگردهای فلزی و وادارهای عمودی و افقی نخواهیم بود. زیرا قطعات و متریال مورد استفاده برای اجرای وال مش شامل توریهای فیبر شیشهای، چسب اپوکسی و… هستند. نصب و اجرای هیچکدام از این متریالها همانند قطعات وال پست پیچیده و دشوار نیستند. درنتیجه برای اجرای وال مش حتماً نیازی به نیروی بسیار متخصص و ویژه نخواهد بود. برعکس، نصب و اجرای وال پست بسیار پیچیده بوده و تنها افراد متخصص قادر به اجرای آن هستند.
اجرای سریع و هزینه مقرون به صرفه خرید وال مش
قیمت وال مش نسبت به وال پست فلزی در ساختمان بسیار ارزانتر بوده و اجرای آن نیز سریعتر انجام میشود. در روش وال پست از میلگردها و وادارهای فلزی استفاده میشود که قیمت خرید بالایی دارند. بنابراین هزینه زیادی را روی دست پروژه خواهند گذاشت. در حالی که قیمت خرید واش مش بسیار ارزانتر و مقرون به صرفهتر میباشد. همچنین وال مش را میتوان در سریعترین زمان ممکن اجرا کرد. زیرا نصب آن پیچیدگی خاصی ندارد. این مورد از به هم خوردن زمانبندی اتمام پروژه جلوگیری خواهد کرد.
کاهش بار و نیروی اضافی وارد شده به ساختمان
قطعات وال مش که شامل مش توری فایبرگلاس نیز میشوند، وزن بسیار کمی نسبت به میلگردهای وال پست فلزی در ساختمان دارند. اضافه شدن نیرو و وزن به بار اصلی ساختمان در هنگام حادثه خسارت زیادی در پی خواهد داشت. این در حالی است که وال مش هیچ نیروی اضافی و بار سنگینی را به ساختمان وارد نمیکند. بنابراین برای پروژههای کوچکتر ساختمانی جهت جلوگیری از سنگین شدن بار اصلی ساختمان گزینه مناسبتری است.
اجرای وال مش برای ساختمانهای فاقد وال پست
در ساختمانهای قدیمی و بسیاری از ساختمانهای جدید شاهد اجرای وال پست فلزی نیستیم. زیرا بسیاری از پروژههای ساختمانی به دلیل معایب وال پست از اجرای این روش خودداری میکنند. نبود وال پست و وال مش برای یک ساختمان در زمان زمین لرزه میتواند فاجعه آفرین باشد. اگر شما نیز دارای این چنین ساختمانی هستید دیگر نیازی به نگرانی نخواهد بود. زیرا میتوانید وال مش را با هزینه بسیار کم و مدت زمان کوتاه برای ساختمان خود اجرا کنید.
با خرید وال مش میتوانید با هزینه بسیار کم، ساختمان خود را در برابر زمین لرزه مقاومسازی کنید. توجه کنید این کار بدون نیاز به خراب کردن سازه و انجام تعمیرات گسترده امکانپذیر خواهد بود. زیرا این روش نیازی به نصب میلگرد، تیرک، ناودان، نبشی و… نخواهد داشت.
نوین وال مش، صفر تا صد طراحی، نصب و اجرای وال مش
نوین وال مش یکی از شرکتهای پیشرو در زمینه فروش انواع وال مش به عنوان جایگزین وال پست فلزی در ساختمان میباشد. شرکت نوین وال مش سال هاست که در زمینه نصب و اجرای وال مش برای ساختمانها فعالیت دارد. اگر قصد دارید از این روش برای مقاومسازی ساختمان خود بهره ببرید، تنها کافیست با کارشناسان نوین وال مش تماس بگیرید. کارشناسان نوین وال مش آماده پاسخگویی به تمامی سؤالات و ابهامات شما عزیزان در این زمینه خواهند بود.
جمعبندی
در این مقاله حذف وال پست فلزی در ساختمان و جایگزین شدن آن با روش جدید وال مش را بررسی کردیم. امیدواریم با مطالعه این مقاله بتوانید انتخاب خوبی جهت مقاومسازی ساختمان خود در برابر خسارات زمین لرزه داشته باشید.